Home / Anunturi / Cadre didactice din UMC au participat la evenimentele de încheiere cu success a perioadei de implementare a proiectului MArED

Cadre didactice din UMC au participat la evenimentele de încheiere cu success a perioadei de implementare a proiectului MArED

Comunicat de presă, 20 Noiembrie 2017, Constanţa

Cadre didactice din UMC au participat la evenimentele de încheiere cu success a perioadei de implementare a proiectului MArED

Timp de patru ani, Universitatea Maritimă din Constanţa a participat alături de alte 16 organizații europene din sectorul maritim coordonate de Universitatea din Muntenegru la implementarea proiectului: “Modernizarea şi armonizarea învăţământului de marină în Muntenegru şi Albania”, nr. 544257-TEMPUS-1-2013-1-ME-TEMPUS-JPCR.

Echipa UMC coordonată de Prof. Univ. Dr. Costel Stanca s-a implicat în activităţi de revizuire a programelor universitare şi de aliniere a conţinuturilor cursurilor cu cerinţele internaţionale ale IMO.

Pentru a marca încheierea perioadei de implementare a proiectului, în zilele de 16 și 17 Noiembrie 2017 s-au desfășurat la Kotor, Muntenegru o serie de activități menite să promoveze rezultatele obținute și de asemenea să creeze premizele pentru colaborări viitoare.

Evenimentul a fost organizat de către Facultatea Pomorski, Muntenegru și a inclus desfășurarea unei sesiuni de lecții deschise. Din partea UMC au participat Conf. Univ. Dr. Liviu Stan și Lector Dr. Cristian Drăgan în calitate de profesori invitați. Temele abordate au vizat utilizarea simulatoarelor în cadrul instruirii și contextul legislațiv maritim internațional.

Responsabilitatea UMC în cadrul proiectului s-a concretizat în conducerea pachetului de lucru “Controlul şi Monitorizarea Calităţii”. În acest context, o echipă alcătuită din Prof. Univ. Dr. Costel Stanca și Conf. Univ. Dr. Nicoleta Acomi au condus activităţile de audit intern pentru verificarea şi monitorizarea acţiunilor derulate. Expertiza UMC în implementarea proiectelor și experiența managerială au contribuit la determinarea riscurilor existente în derularea activității de instruire, evaluarea acestora și planificarea acțiunilor de răspuns la riscurile potențiale.

Înmânarea certificatelor de apreciere a confirmat încă odată recunoașterea calității acțiunilor și a contribuției UMC pe durata întregii perioade de implementare.

   

Proiectul a fost co-finanţat prin programul Tempus al Uniunii Europene şi s-a derulat prin intemediul agenţiei EACEA, Executive Agency Education, Audiovisual and Culture cu sediul în Bruxelles. Pentru mai multe informaţii privind acţiunile proiectului, vizitaţi site-ul: http://www.mared.ac.me/ .

Date de contact: Prof Univ Dr Costel Stanca, Coordonator de proiect din partea Universităţii Maritime din Constanţa

Adresa:  Str. Mircea cel Bătrân, Nr 104, Constanţa, 900663

E-mail: costel.stanca@gmail.com

Top