Acasa / Anunturi / În atenția studenților “români de pretutindeni”

În atenția studenților “români de pretutindeni”

În Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 49/13.10.2020  sunt specificate persoanele care sunt exceptate de la măsura carantinei  la intrarea pe teritoriul României. Din categoria acestor persoane fac parte “elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara României, care au de susținut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor, care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activitățile legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori” (lit.q).

Astfel, studenții români de pretutindeni vor fi luați în considerare pentru organizarea laboratoarelor care impun prezența fizică (față în față). Aceștia vor primi cazare exclusiv pe perioada de desfășurare a laboratoarelor organizate față în față.

Laboratoarele desfășurate față în față se vor programa în perioade compacte, – pentru fiecare an de studiu și specializare în parte. Astfel, din cele 6 săptămâni alocate activităților didactice cu prezență fizică obligatorie un an de studiu al unei specializări va avea alocate aproximativ 5 – 7 zile.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că în România masca este obligatorie în toate spațiile publice închise, în spațiile publice deschise dar aglomerate și în mijloacele de transport în comun. În funcție de gradul de răspândire a virusului Sars-Cov-2, în anumite localități purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice.

Top