Acasa / Anunturi / Dosarele pentru mobilități ERASMUS+ se depun online

Dosarele pentru mobilități ERASMUS+ se depun online

Studenții interesați să desfășoare mobilități de plasament la bordul navei, finanțate prin programul ERASMUS+, se pot  înscrie în program,  depunând dosarul de candidatură, online, pe platforma eCampus UMC, la secțiunea Erasmus, Înscriere pentru mobilități Erasmus de practică (la bordul navei) (Inscriere)

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă următoarele documente:

  1. Adeverință de la agenția de crewing
  2. Cerere tip (se descarca de aici, se completează, se semnează și se scanează)
  3. Situația școlară (va fi solicitată de către Serviciul de Consiliere Profesională și Promovare)
  4. Scrisoare de intenție (se va completa de mână, după modelul anexat, și se va scana)
  5. Declarație pe proprie răspundere privind participarea anterioară la stagii de mobilități ERASMUS+ (se va completa de mână, după modelul anexat, și se va scana)
  6. Declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor în scopul participării în mobilitate ERASMUS+ (se descarcă de aici, se completează, se semnează și se scanează)
  7. CV în format Europass, în limba română și în limba engleză
  8. Extras de cont – EURO, deschis la BRD, cu adresa filialei băncii
  9. Copie Carte de identitate (C.I.)
  10. Copii după documente relevante care să susțină înformațiile din CV: pașaport, adeverințe cursuri IMO, carnet de marinar, certificat de capacitate de ofiter maritim aspirant (cadet)
  11. Copie foaie matricolă eliberată de ANR (in cazul masteranzilor care au mai efectuat stagii de practica anterior depunerii solicităriii de bursă Erasmus).

Toate documentele care constituie dosarul de candidatură, cu excepția adeverinței, vor fi scanate și încărcate pe eCampus, având ca data limită de depunere minimum 5 zile lucrătoare înainte de data estimată a plecarii în voiaj. În cazul nerespectării acestui termen,  dreptul de bursier va fi cedat următorului student care îndeplinește corect criteriile de selecție.

Adeverința poate va fi încărcată ulterior, imediat ce va fi eliberată de către agenția de crewing.

Înainte de plecarea în voiaj, studentul va veni la Universitate, la biroul 101 (Serviciul de Consiliere Profesională și Promovare) pentru a semna personal Contractul Financiar si pentru a primi acordul de practică (Training Agreement-ul). Neprezentarea la UMC înainte de plecarea în voiaj, pentru a semna și ridica documentele de mai sus, conduce la eliminarea studentului din programul Erasmus.

Vă amintim că studenții care au desfășurat deja mobilități de plasament pot beneficia de un al doilea voiaj cu grant Erasmus, în limita a 12 luni pe parcursul unui ciclu de studii.

De asemenea, pot candida pentru o mobilitate de plasament și studenții înmatriculați la studii universitare de master. În cazul celor care au desfășurat practică ambarcată anterior, perioada pentru care se acordă grantul nu poate depăși perioada rămasă până la completarea celor 12 luni de cadeție obligatorie pentru susținerea examenului de brevet, dar nu pentru mai puțin de 2 luni.

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa Serviciului de  Consiliere Profesională și Promovare (imo@cmu-edu.eu).

Top