Acasa / Anunturi / Informații cazare an universitar 2022/2023

Informații cazare an universitar 2022/2023

Solicitare cazare

Începând cu data de 30.05.2022 studenții Universității Maritime din Constanța, școlarizați la cursuri de zi, cu domiciliul stabil aflat la o distanță  mai mare de 50 km față de Municipiul Constanța pot solicita cazare în căminele universității pentru anul universitar 2022/2023.

 1. Solicitarea se face completând formularul Cerere de cazare, care poate fi descărcat de pe site-ul universității – secțiunea Studenți/Cămine studențești.
 2. Formularul Cerere de cazare, însoțit de o fotocopie a actului de identitate, se transmite în format electronic pe adresa de e-mail camine@cmu-edu.eu. Studenții vor primi răspuns cu numărul de înregistrare al solicitării de cazare.
 3. Studenții care se încadrează în criteriul performanță, criteriul social, criteriul medical sau în criteriul voluntariat vor specifica acest lucru prin mențiunea „solicit încadrarea în criteriul performanță/social/medical/voluntariat”. Actele necesare sunt specificate pe site-ul Universității Maritime din Constanța secțiunea Studenți/Cămine studențești.
 4. Dosarul aferent criteriului social este destinat numai procedurii de cazare în Complexul Studențesc de Cazare al Universității Maritime din Constanța. Pentru obținerea bursei sociale se întocmește un alt dosar, care se depune conform Regulamentului de acordare a burselor în cadrul Universității Maritimă din Constanța, afișat pe site-ul universității.
 5.  În Complexul de Cazare al Universității Maritime din Constanța nu au drept de cazare studenții care:
 • au înstrăinat locul de cazare;
 • au fost sancționați cu excluderea din cămin şi sancțiunea nu a expirat;
 • înregistrează restanțe la achitarea tarifului de cazare;
 • au produs pagube materiale care nu s-au recuperat/nu au predat bunurile de uz individual care  le-au fost încredințate spre folosință.

Perioada de depunere a cererilor de cazare:

 1. Pentru anii II, III și IV de studiu – licență, anul II masterat, anii II și III doctorat 30 mai 2022 – 15 iulie 2022.
 2. Pentru anul I de studiu din anul universitar 2022/2023 – licență, masterat, doctorat – de la finalizarea procedurii de înmatriculare până la data de 20 septembrie 2022.
 3. Cererile de cazare depuse după termen vor fi luate în considerare în limita locurilor rămase disponibile, după efectuarea cazărilor.

Repartizarea locurilor de cazare

Lista de repartiție se publică în funcție de structura anului universitar dar până la data de 25.09.2022.

Top