Blue Career Center România – un exemplu de bune practici

Blue Career Center România, înființat în cadrul proiectului EASME MENTOR, considerat o bună practică pentru promovarea oportunităților de formare pentru sectoarele pescuitului marin și acvaculturii

 

Trei bune practici au fost identificate de Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov în cadrul proiectului EXTRA-IMM-uri. Cele trei bune practici au fost aprobate și publicate pe site-ul Interreg Europe!

  • Inițiativa TAPAS – pentru a sprijini statele membre să stabilească un cadru de reglementare coerent și eficient care vizează creșterea durabilă în acvacultură.
  • Blue Career Center România – platformă regională de formare pentru dialogul între părțile interesate de afaceri, instituțiile de formare, organizațiile de cercetare, în sectoarele pescuitului și acvaculturii.
  • Inițiativă locală – Pescarii și municipalitatea locală au lucrat împreună pentru a îmbunătăți condițiile de vânzare a pescuitului proaspăt din județul Olt, cu o piață locală de pescuit pentru 170 de pescari.

 

Ne mândrim să fim un exemplu de bune practici in identificarea competențelor necesare pieței muncii din economia albastră.

http://www.interregeurope.eu/policylearning/good-practices/item/4409/blue-career-centre-romania-training-opportunities-for-marine-fisheries-and-aquaculture-sectors/