Home / Echipa I-Can / Îndrumători de an

Îndrumători de an

Indrumători de An

Șl. Dr. Ing. Elena Nedelcu

Salut!

Numele meu este Elena Nedelcu și sunt absolventă a Facultății de Electromecanică Navală, șef de promoție pentru specializarea Electrotehnică Generală în anul 2007.

După absolvire mi-am început activitatea ca inginer debutant în cadrul Departamentului de Cercetare și Programe Europene al Universității Maritime din Constanța și ulterior în anul 2008 m-am titularizat, în urma unui concurs, obținând funcția de preparator.

În prezent fac parte din colectivul de cadre didactice al Departamentului de Științe Inginerești în Domeniul Electric, ocup funcția de Șef Lucrări și membru în Consiliul Departamentului.

Calitatea și exigența studiilor efectuate în cadrul facultății au reprezentat un adevărat fundament, ajutându-mă să performez de-a lungul celor 14 ani de activitate în cadrul universității.

Am fost implicată activ în viața academică, participând în cadrul echipelor de dezvoltare sau a grupurilor țintă a mai multor proiecte de cercetare, precum și la organizarea și desfășurarea activităților didactice.

Mă alătur colegilor mei, în cadrul proiectului ROSE, din dorința de a veni în sprijinul studenților în identificarea diverselor situații și probleme de natură adaptativă la viața academică cu care aceștia se confruntă și împreună să găsim cele mai bune soluții și să contribuim la dezvoltarea atât personală cât și profesională a studenților noștri.

Conf. Univ. Dr. Radu Hanzu

Radu Hanzu

Bună,

Sunt Radu Hanzu-Pazara, Conferențiar în cadrul Departamentului de Navigație, Prorector pentru Studenți și relația cu mediul economic și socio-cultural. Am absolvit Institutul de Marină Civilă din Constanța în anul 1998 și studiile de doctorat la Universitatea Maritimă din Constanța în anul 2010. Mi-am început activitatea didactică în anul 2005 și în prezent predau disciplinele Navigație Electronică și Managementul Echipei de Cart. De-a lungul activitatea didactică a inclus și alte discipline, precum Pregătire Marinărească, Manevra Navei, Navigație în Condiții Speciale, precum și discipline din cadrul programelor de Masterat.

Activitatea de susținere a dezvoltării profesionale a studenților ce doresc să urmeze o carieră în domeniul maritim a inclus și participarea ca reprezentant al Asociației Internaționale a Universităților de Marină (IAMU) la întrunirile Organizației Maritime Internaționale (IMO), în cadrul sesiunilor dedicate pregătirii profesionale și dobândirii de competențe specifice, Comitetele STW și MSC.

În cadrul proiectului ROSE fac parte din echipa îndrumătorilor de an. Activitatea desfășurată în cadrul diferitelor proiecte de cercetare și didactice a inclus proiecte precum MARSA, MAREM, RONOMAR, FORCON, SKILLSEA și PRACMARENG. Experiența dobândită în cadrul acestor proiecte îmi va fi utilă și în cadrul acestui proiect în care intenționez să susțin stundenții în dezvoltarea personală și profesională, precum și de a le împărtăși din experiența proprie, așa cum am încercat să fac și până acum în întreaga mea activitate didactică.

Vă aștept cu drag alături de noi!

 

Conf. Univ Dr. Corina Varsami

Hello,

Eu sunt Corina Varsami, predau Limba Engleză Maritimă în cadrul Universității Maritime din anul 2005 și ocup în prezent funcția de Conferențiar în cadrul Departamentului de Navigație. Mi-am început activitatea de predare în anul 2003 în domeniul preuniversitar imediat după absolvirea studiilor de licență la specializarea Engleză-Franceză la Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța. Absolvirea unei asemenea specializări a adus cu sine și obținerea Autorizației de Traducător pentru Limba Engleză și Limba Franceză în același an.

Ulterior am început studiile de masterat la Universitatea Maritimă, specializarea „Multimodal Transport”, pentru ca mi-am dorit să cunosc și o altă parte a limbii engleze în afară de cea studiată în timpul facultății. Am devenit astfel colaborator extern al universității în anul 2005 după obținerea dimplomei de Masterat și m-am titularizat în anul 2006 pe funcția de preparator.

Lucrurile au devenit foarte clare pentru mine din momentul titularizării motiv pentru care înscrierea la studiile de Doctorat a venit în mod firesc în același an urmată în anul 2008 de ocuparea funcției de asistent universitar. În anul 2010 am obținut titlul de Doctor în Litere la Universitatea Al. I. Cuza din Iași și funcția de lector în cadrul universității.

În tot acest timp, am predat nu doar Limba Engleză Maritimă ci și Limba Franceză la specializarea “Protecția Mediului”, Limba Engleză pentru afaceri la specializarea „Inginerie Economică”, Limba Engleză tehnică la specializarea „Telecomunicații” și Corespondență Comercială la studiile de Masterat .

Din anul 2006 coordonez și Corul Universității Maritime susținând concerte tematice îndeosebi în perioada sărbătorilor în fiecare an. Anul 2010 este anul în care mi-a fost oferit și titlul de Director Programe Studențești în cadrul universității datorită bunei colaborări de-a lungul anilor cu Liga Studenților. Aceasta colaborare fructuoasă cu studenții a facilitat și primirea titlului de Profesor Bologna în același an, distincție care ma onorează și în prezent.

În cadrul proiectului ROSE, fac parte din echipa îndrumătorilor de an. Acesta nu este primul proiect din care fac parte și aș enumera aici proiecte precum RONOMAR, FORCON, DIVSEA, SAS – UMC 2019 și PRACMARENG în cadrul căruia sunt manager de proiect în prezent. Experiența dobândită în cadrul acestor proiecte îmi va fi utilă și în cadrul acestui proiect în care intenționez să susțin stundenții în continuare așa cum am încercat să fac și până acum în întreaga mea activitate didactică.

Vă aștept cu drag!

CV Corina Varsami

Consilier educațional Luminița Stan

Te salut,

Numele meu este Luminiţa Stan şi m-am alăturat echipei Departamentului de Consiliere Profesională şi Promovare din cadrul Universităţii Maritime acum mai bine de 6 ani. Am activat în domeniul cercetării de piaţă şi în cel al consilierii educaţionale, iar aceşti ani de activitate au fost ani de acumulare profesională şi personală care m-au făcut omul care sunt azi.

Am avut privilegiul să cunosc şi să am aproape oameni care m-au susţinut, m-au ajutat să mă dezvolt, să-mi doresc mai mult, când mai uşor era să-mi doresc mai puţin, m-au motivat să nu renunţ, atunci când situaţia părea imposibil de trecut.

În cadrul proiectului ROSE, fac parte din echipa îndrumătorilor de an. Dorinţa mea este să ajut cât mai multi studenți să-şi transforme visul pe care l-au avut la început de drum, în realitate.

Viaţa de student este greu de definit, fiecare o simte şi o trăieşte în felul lui. Dar, cu siguranţă, este una extrem de interesantă, o etapă a vieţii dintre cele mai frumoase şi mai importante din parcursul existenţial al unui om, când porneşte cu adevărat pe drumul lui, în viaţa reală. Ce înseamnă viaţa de student? Studiu, independenţă, distracţie, prieteni noi, acomodare, responsabilizare, dezvoltare personală şi profesională, maturizare, şi… putem continua.

Te aştept cu mare drag să ne cunoaştem mai bine şi să împărtăşim din cunoştinţele şi experienţele proprii, din viaţa de student, idei care să ne susţină tuturor dezvoltarea personală şi profesională.

Top