• MAREHC
    Maximizing the Renewable Energy Hosting Capacity of distribution networks
  • MAREHC
    Maximizing the Renewable Energy Hosting Capacity of distribution networks
  • MAREHC
    Maximizing the Renewable Energy Hosting Capacity of distribution networks

Acasa

Maximizarea integrarii surselor regenerabile de energie în retelele electrice de distributie

Contract nr. 760111 / 23.05.2023, cod CF 48/14.11.2022

Proiectul propune arhitecturi si algoritmi inovativi care sa fie integrati în retele energetice inteligente pentru a conduce la decarbonarea sectorului energetic, contribuind la dezvoltarea durabila.

Cercetarea va conduce la realizarea unui sistem avansat de management al energiei pentru a controla functionarea sistemelor energetice echipate cu panouri fotovoltaice si diferite tipuri de baterii. Se va cerceta si modela utilizarea circulara a bateriilor provenind de la autovehicule electrice, cât si o stocare pe baza de hidrogen în modul on/off grid pentru maximizarea beneficiilor economice/sociale, cât si cresterea duratei de viata a bateriilor. O noutate si inovare adusa de proiect este utilizarea bateriilor cu ioni de aluminiu si a bateriilor reutilizabile de la autovehicule electrice pentru alimentarea cladirilor.

În cadrul proiectului se va realiza un sistem de management al energiei cu algoritmi avansati pentru a controla în detaliu diferitele tipuri de sisteme de stocare pentru a evalua starea sistemelor si a stabili valorile optimizate ale limitelor de functionare pentru îmbunatatirea duratei de viata, decarbonarea si digitalizarea sectorului energetic prin dezvoltarea de solutii si instrumente inovatoare pentru valorificarea flexibilitatii din stocarea electrochimica si chimica integrata în sistemele de alimentare cu energie regenerabila.

Sistemele holistice propuse pentru managementul energiei se bazeaza pe algoritmi avansati, bazati pe consens, capabili sa se autoadapteze la dinamica variabila pentru a participa la diferite tranzactii cu energie (piata pentru ziua urmatoare/intraday, servicii de sistem tehnologiceetc) si sa se autoinstruiasca pentru a reduce costurile de întretinere pentru maximizarea beneficiilor diverselor tipuri de sisteme de stocare în cooperare cu sisteme de energie regenerabila în prezenta flexibilitații consumului de energie.

Top