Ce îți Oferă Proiectul ROSE Navigație?
”Design Thinking Workshop”
5 martie 2020
Scop: înțelegerea și luarea în considerare a necesităților și așteptărilor tuturor părților interesate promovarea unor raporturi de dialog deschis și constructiv cu studneții și reprezentanții organizațiilor studențești.
- Cum să iau nota 5 la chimie?
Doamna Profesor Lector Dr Sabina Zăgan (disciplina chimie) a desfășurat ore de consultații cu studenții proiectului ROSE înainte de examenul din iarnă. Acest lucru a fost util celor care au participat. De asemenea, dânsa va programa din nou ore de consultații înainte de sesiune și le va anunța pe grup. Mai mult de atât, consultantul tău individual (click aici) te va îndruma pentru a te pregăti pentru examene.
- Cum să iau nota 5 la disciplina Electrotehnică și Mașini Electrice?
Consultantul tău individual a susținut și a promovat acest examen. El te va sfătui cu siguranță. Nu ezita să îl întrebi!
- Câte locuri fără taxă există?
La specializarea Navigație și Transport Maritim si Fluvial sunt 27 de locuri fără taxă, iar la Inginerie Economică în Domeniul Transporturilor sunt 18 locuri fără taxă.
- Cum poți lua nota 5 la AM?
Consultantul tău individual a susținut și a promovat acest examen. El te va sfătui cu siguranță. Nu ezita să îl întrebi!
- Ce trebuie să înveți pentru a lua 5 la AM?
Doamna Profesor Lector Dr Florența Memet (disciplina Analiză Matematică) a desfășurat ore de consultații cu studenții proiectului ROSE înainte de examenul din iarnă. Acest lucru a fost util celor care au participat. De asemenea, dânsa va programa din nou ore de consultații înainte de sesiune și le va anunța pe grup. Mai mult de atât, consultantul tău individual (click aici) te va îndruma pentru a te pregăti pentru examene.
- Cum rezolvăm un conflict cu un profesor?
Dacă există un conflict ar fi bine să discuți întâi cu îndrumătorul tău https://cmu-edu.eu/rose-nav/raspunsuri-formulate-la-intrebarile-studentilor-rose/. Nu ezita să îi povestești ce s-a întâmplat. Vom căuta împreună cele mai potrivite soluții.
- Unde găsesc contactele profesorilor/ reprezentanților?
Lista aici –https://cmu-edu.eu/rose-nav/raspunsuri-formulate-la-intrebarile-studentilor-rose/. Fiecare student are un consultant individual din an mai mare și un îndrumător de an.
- Care sunt criteriile după care companiile de crewing recrutează studenți?
Fiecare agenție de crewing are propriile criterii de recrutare, însă în cadrul acestora se găsesc aspecte comune ce se referă la specializare, an de studiu, medie școlară, număr de credite, număr de restanțe, cunoștințe limbă engleză.
Notă: Unii dintre consilierii individuali au efectuat voiaje de practică. Ar fi potrivit să afli direct de la ei ce întrebări au primit în cadrul interviurilor.
- De unde pot lua datele de contact ale unui profesor?
Pagina de website a Facultății de Navigație și Transport Naval: https://cmu-edu.eu/navigatie/despre-facultate/
- Care este prețul cursurilor IMO din cadrul Universității Maritime din Constanța?
Tarifele cursurilor IMO sunt stabilite la începutul fiecărui an universitar. Aceste cursuri IMO, necesare și suficiente pentru obținerea carnetului de marinar și a certificatului de capacitate de ofițer maritim aspirant, sunt: Program de pregătire de bază maritimă (modul ce înglobează 4 cursuri) și Familiarizarea privind securitatea navei și sarcini specifice de securitate la bordul navelor.
Pentru anul universitar 2019-2020, studentul Univeristății Maritime care alege să frecventeze cursurile IMO, organizate în cadrul Universității, trebuie să achite la Universitate, la înscriere, suma de 995 RON și 380 RON, taxa de examinare, la Ceronav Constanța.
Astfel, suma totală achitată de student pentru cursurile IMO este de 1375 RON.
- De ce este greu la basarabeni să facă cunoștință cu cetățeni români?
Sperăm să lucrăm împreună în cadrul acest proiect și de asemenea, sperăm să facem comunicarea mai ușoară.
- De ce beneficiez dacă particip la proiectul ROSE?
Câteva beneficii sunt:
- Discuții individuale cu un student consilier din an mai mare
- Ședințe de pregătire cu profesorii din anul I
- Răspunsuri rapide la întrebări
- Curs de dezvoltare personală, special organizat pentru grupul ROSE
- Ateliere de IT
Toate acestea sunt concepute pentru a te ajuta pentru promovarea în anul II cu rezultate bune. Condiția este sa respecti datele la care esti convocat la actiunile din etapele proiectului si să te implici în activități.
- Unde mă duc dacă vreau să îmi măresc nota la un examen?
Regulamentul de evaluare studenți (disponibil aici – LINK https://cmu-edu.eu/wp-content/uploads/2019/04/Regulament-de-evaluare-studenti.pdf ) specifică la Art.26 modul în care trebuie să procedeze studenţii care doresc reexaminarea la o disciplina în scopul obținerii unei note mai mari.
Pe scurt: Depui o cerere la Decanat în care specifici la ce disciplină/discipline dorești reexaminarea (este necesar ca examenele să fie doar din anul în curs); după verificarea și aprobarea de către Decanul Facultății, te vei prezenta cu cererea aprobată la examen. Atenție – nota obținută o va anula pe cea precedentă, indiferent dacă este mai mare, mai mică, egală sau chiar insuficientă pentru promovare.
- Cum mă pot înscrie în proiectul ROSE ?
Înscrierea în proiectul ROSE se face pe baza unei cereri de înscriere pe care o găsiți la biroul P014 și presupune să îndepliniți anumite condiții, care vă sunt prezentate la biroul P014.
- Care sunt alternativele de angajare pentru absolvenții de la Navigație, care nu își doresc să navige sau nu se pot adapta stilului de viață al unui navigator?
Operatorii portuari vin să recruteze studenți și chiar oferă internship-uri. Calificarea obtinuta la finalul studiilor este cea de Inginer.
- Care sunt companiile de crewing care recrutează studenți?
Lista companiilor de crewing care recrutează studenți o poți găsi aici: https://cmu-edu.eu/avizier-imo/
- Vor avea loc campionate în baza sportivă?
Regata Universităților din Constanța, Campionatul de fotbal
- Câte credite trebuie acumulate pentru a primi diploma de inginer?
240 credite de studii transferabile conform ECTS/SECT
- De ce este nevoie pentru a te înscrie la cursurile IMO, necesare pentru obținerea carnetului de marinar și a certificatului de capacitate de ofițer maritim aspirant?
Condiția obligatorie pentru a te înscrie la cursurile IMO organizate în cadrul Universității Maritima este să fii studentul Universității, înmatriculat într-un an de studiu din cadrul programului de studii de licență.
Pentru a te înscrie, trebuie sa achiți taxa de 995 RON și să completezi cererea de înscriere la departamentul de Consiliere Profesională și Promovare (sala E 101) la care se atașează copia C.I. și copie chitanță plată cursuri IMO.
- Ce documente sunt necesare navigatorilor?
Documentele necesare pentru a efectua voiaj de practică ambarcată, funcția de cadet sunt: carnet de marinar, certificat de capacitate de ofițer aspirant, emise de ANR, pașaport – valabil minim 6 luni, cursuri IMO valabile. Caietul de practică este obligatoriu.
- Cu cine pot sa vorbesc pentru a mă informa în legătură cu bursele ?
Informații referitoare la acordarea burselor găsiți în Regulamentul privind acordarea burselor în cadrul UMC, pe site-ul universității, https://cmu-edu.eu/studenti/burse/ și la biroul P014 dacă mai aveți nelămuriri.