Header Image
Home / Managementul Sistemelor Integrate de Transport

Managementul Sistemelor Integrate de Transport

DE CE MSIT?

Industria transporturilor este fundamentală pentru pentru economia și societatea modernă. Acest sector are un rol esențial în ceea ce privește dezvoltarea socială și economică, fiind o sursă potențială de oportunități excelente de angajare & carieră pentru câteva milioane de persoane care lucrează în prezent în activități și companii de profil din întreaga lume.

Sectorul logistic se află în topul celor mai performante sectoare și împreună cu sectorul transporturilor multimodale reprezintă ramuri esențiale pentru funcționarea eficace a pieței interne și internaționale, prin asigurarea competitivității, crearea de noi oportunități pentru mediul de afaceri și ocuparea forței de muncă.

Programul de studii de masterat Managementul Sistemelor Integrate de Transport se adresează celor care doresc să își dezvolte și perfecționeze aptitudinile și competențele profesionale aferente organizării și exploatării lanţului logistic de aprovizionare și diverselor sisteme de transport multimodal, absolvenții dobândind deprinderi necesare pentru a fi selectați pe piața românească și internațională din sectorul transporturi.

Programul are o durata de 2 ani și este astfel conceput încât să confere absolvenților competențele necesare pentru abordarea planificării, organizării, operării și evaluării sistemelor integrate de transport ȋn raport cu realitatea mediului de afaceri existentă pe piața internă și internațională.

CE STUDIEZI

Curricula interdisciplinară este aliniată standardelor internaționale și se desfășoară pe parcursul a 4 semestre: 3 semestre pentru activități didactice și 1 semestru dedicat elaborării lucrării de disertație.  Conținutul curricular contribuie la formarea de competențe tehnico-economice și manageriale pentru o carieră de succes.

  • Managementul lanţului logistic de aprovizionare
  • Eficienţa investiţiilor în transporturi
  • Evaluarea şi tratarea riscurilor în transporturi
  • Sisteme integrate de management în transporturi
  • Management strategic
  • Sisteme informatice de management
  • Inspecţia mărfurilor şi mijloacelor de transport
  • Optimizări în transporturi
  • Durata: 2 ani/4 semestre
  • Începerea studiilor: Octombrie
  • Credite: 120
  • Locuri disponibile: 50/7 (buget)
  • Limba: Romȃnǎ
  • Locație: Constanța
  • Taxa de școlarizare: 2400 lei/semestru

Plan de invatamant MSIT

BENEFICII

Recunoaștere internațională.

Diploma de inginer este recunoscută internațional, oferindu-ți posibilitatea de angajare în sectorul transporturilor oriunde în lume.

Alternative.

Toți absolvenții noștri pot alege o carieră din oricare sector al industriei transporturilor: maritim, rutier, feroviar sau aerian.

În urma parcurgerii programei de studiu absolvenții vor atinge obiective, precum:

  • optimizarea proceselor specifice managementului lanțului logistic de aprovizionare;
  • înţelegerea particularităților fundamentale referitoare la investiţiile din domeniul transporturilor;
  • dezvoltarea capacităţii de analiză şi tratare a riscurilor posibile a apărea pe durata exploatării diferitelor sisteme şi mijloace de transport;
  • gestionarea riscurilor în interiorul organizaţiilor din domeniul transporturilor;
  • dobândirea capacităților privind procedurile pentru monitorizarea operațiunilor specifice activității de transport și asigurarea conformității cu cerințele pentru protecția mediului și reducerea costurilor externe;
  • fundamentarea și aprofundarea conceptului de sistem informatic în logistică;
  • deprinderea unor metode de optimizare a serviciilor de transport cu scopul maximizării raportului dintre utilitate și cost.

PERSPECTIVE DE CARIERĂ

Programul de studii de masterat Managementul Sistemelor Integrate de Transport oferǎ absolventului competenţe pentru o largǎ varietate de activitǎţi specifice industriei transporturilor, cu impact semnificativ asupra societǎţii şi economiei moderne.

Programul de studii de master Managementul Sistemelor Integrate de Transport are ca misiune extinderea procesului formativ al specialiștilor din domeniul Inginerie și Management inițiat prin studiile universitare de licență, din perspectiva conferirii capabilității manageriale și tehnico-economice necesare pentru abordarea planificării, organizării, operării și evaluării sistemelor integrate de transport ȋn raport cu realitatea mediului de afaceri existentă pe piața internă și internațională.

Sectorul logistic şi Sectorul transporturilor multimodale s-au  remarcat ca fiind ramurile cu cele mai ridicate performante, fiind deosebit de importante pentru existența unei piețe interne și internaționale eficace, prin asigurarea competitivității, crearea de noi oportunități pentru mediul de afaceri și ocuparea forței de muncă.

Aceste sectoare au atribuții fundamentale în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială, fiind o sursă potențială de oportunități excelente de angajare şi carieră pentru un numar însemnat de persoane implicate în activități și companii de profil la nivel mondial.

Testimoniale

Mircea Panait

Am terminat UMC în 2006 și după cadeție am facut încă un contract pe containere pe funcția de Ofițer 3.  Apoi am avut oportunitatea de a trece la Pasagere. Am început cu Norvegian Cruise Line NCL. unde am înteles mai bine ce înseamnă un altfel de mediu de muncă și relații interdepartamentale. După un contract de Ofițer 2 la NCL, în 2008 am reusit să intru în echipa Royal Caribbean unde sunt și după mai bine de 10 ani.

Nu a fost ușor pentru că românii nu erau așa de frecvenți pe vasele de croazieră. Am fost primul ofițer român pe NCL și tot la fel printre primii la Royal Caribbean. Am învățat lecții frumoase, unele mai grele, altele mai ușoare … și cel mai mult am înteles că răbdarea și bună cooperare cu colegii și superiorii reprezintă cheia succesului! Am urcat încet dar sigur în grad și acum în sfârșit am primit promovarea de Chief Officer Safety, ce implică lucru cu toate departamentele, training pentru tot echipajul de 860 persoane și responsabilitatea cu siguranța la bord.

În perioada 2014-2015 am fost 1st Officer pe Allure of the Seas, care era atunci cea mai mare navă de pasageri din lume. În 2018 am participat la training-ul a 2300 de oameni din echipajul navei Symphony of the Seas care este, la momentul actual… cea mai navă de pasageri din lume!


Georgiana Tudorica

Șef de Promoție

După ce am absolvit cursurile Facultății de Navigație, mi-am început perioada de cadeție la Maersk Tankers. Am continuat să navig la Maersk Tankers, ca ofițer III și II, pe tancuri chimice și petroliere până în anul 2018 când m-am decis să urmez o carieră la uscat.

Am lucrat ca Vessel Operator, pe partea comercială, pentru tancuri chimice la Ace Tankers in Amsterdam iar recent am început pe un nou drum, Assistant Marine Superintendent la K Line LNG UK în Londra.

Personal, mi-am dorit întotdeauna să călătoresc și să vad lumea, iar cariera de ofiter a fost decizia ce mai bună în privința asta. Deși am avut multe piedici, fiind o femeie într-o lume dominată de barbați, am reușit să răzbat și mi-am împlinit visul. Chiar dacă partea financiară reprezintă un mare plus, este la fel de important să nu fie unica atracție. Pentru a reuși în acest domeniu este nevoie de pasiune și recomand actualilor și viitorilor studenți să încerce să vadă și părțile pozitive ale navigatului și să se bucure de fiecare răsărit și apus pe mare.

Nina Ehimov

Am absolvit UMC-ul in 2012 si din 2014 lucrez pe nave de croazieră. Am început ca Ofițer 3 in 2014, Ofițer 2 in 2015, Ofițer 1 din 2016 și, din Ianuarie 2019, Chief Officer Deck.

Începutul nu este ușor deloc, tăria se formează din mers și experientele prin care trecem, dar, inainte de toate, cea mai importantă este fundația, baza cu care pornim la drum. Dacă e șubredă, nu poti clădi ceva rezistent pe ea, însă dacă fundația e solidă, poti intrece orice limită. Mulțumirile mele profunde merg către toți profesorii care pe timpul facultătii au pus bazele formării mele.

Dacă aș putea schimba ceva din timpul facultății? Mai multe cărți citite și aș “deranja” mai mult profesorii cu întrebări (sunt sigură că nu s-ar supăra). Pe timpul facultății era ușor: cursul ne era prezentat și știam că urma examenul, insă la muncă se schimbă situația: suntem testați, apoi urmează și lecția!




Victor Vlaciu

În 2009, fiind student anul III al Facultății UMC – Facultatea de Navigație și Transport Naval, mi-am facut cadetia o pe navă tip tanc petrolier. Dupa absolvire, din 2011, am navigat ca Ofiter 3 până în anul 2015 cand am avut posibilitatea de a promova Chief Officer pe Tancuri petroliere. Din anul 2017 sunt Comandant pe o nava tip Offshore – F. C. B., navă de trasfer persoane și remorcaj portuar pentru o firmă elvețiană, Offshore Angola.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a îndrumat pașii către UMC, unde am cunoscut colegi minunați, profesori 100% dedicați și implicați în creșterea mea universitară și profesională! Recomand Facultatea de Navigație și Transport Naval din UMC – Secția Navigație nu doar pentru stereotipul “meserie bănoasă “, ci pentru o carieră pentru o viață și o multitudine de oportunități.

Și DA – am reușit in viața profesională, socială și de familie și datorită Universității Maritime Constanța! Dacă vrei și crezi, poți! Succes UMC-isti !


Admitere

Suntem in cel de-al treilea an în care organizăm înscrierea online utilizând un sistem de criptare SSL pe 128 biți.

Mai multe informații aici: Metodologie Admitere

Comunicare

Vă invităm să aflați detalii şi noutăţi despre activitățile noastre pe pagina de Facebook:

Facebook

Contact

Top