Header Image
Home / Programe de Studii / Inginerie și Management în Operarea Terminalelor și Navelor Maritime

Inginerie și Management în Operarea Terminalelor și Navelor Maritime

DE CE O CARIERA MANAGERIALA IN NAVIGAȚIE

Sectorul maritim constituie un factor cheie pentru societatea modernă. Acest sector are un rol esențial în ceea ce privește dezvoltarea socială & economică și este o sursă potențială de oportunități excelente de angajare & carieră pentru câteva milioane de persoane care lucrează în prezent în activități și companii conexe domeniului maritim din întreaga lume.

Industria maritimă include furnizarea de bunuri și servicii din sectorul maritim, al șantierelor navale, al construcției de nave, al operatorilor portuari, administratiei locale si nationale a infrastructurii, logisticii și turismului. Potrivit statisticilor Koncept Analytics, transportul maritim este ramura dominantă a sectoarelor de transport în ceea ce privește dimensiunea.

Programul de studii de masterat Inginerie și Management în Operarea Terminalelor și Navelor Maritime se adresează celor care doresc să continue o carieră la nivelul Managerial în domeniul maritim (Capitan, Comandant Nava) sau în sectoarele portuare conexe (Ship Management, Crew Agencies, Port Operators, Marine and Cargo Survey).

Programul are o durata de 2 ani și este astfel conceput încât să confere absolvenților competențe inginerești specifice și de specialitate, corespunzătoare cerinţelor pietei maritime internaționale. Absolvenții vor dobândi astfel nivelul de cunoaştere ştiinţifică, inginerească și managerială dar și deprinderile practice adecvate nevoilor actuale şi de perspectivă pentru industria de transport naval, respectiv industria de construcţii de nave fluviale, maritime şi offshore și industriile conexe operării portuare.

CE STUDIEZI

Curricula interdisciplinară este aliniată standardelor internaționale STCW, pe baza modelului de curs IMO 7.01 Nivel Managerial și este certificată de EMSA/ANR pentru a contribui la formarea de competențele tehnice și manageriale pentru o carieră de succes în:

 • Management și administrarea navei
 • Managementul informației de navigație
 • Operarea Navelor Specializate (tancuri și vrachiere)
 • Cercetarea accidentelor și incidentelor marine
 • Siguranța cibernetică în domeniul maritim
 • Management strategic în porturi
 • Managementul siguranței și securității în domeniul maritim

Plan de invatamant IMOTNM

BENEFICII

Recunoaștere internațională

Diploma de master și brevetul de ofițer sunt recunoscute internațional, oferindu-ți posibilitatea de angajare oriunde în lume.

Flexibilitate

Dacă pe parcursul studiilor universitare esti plecat in voiaj international, îți oferim posibilitatea de a studia online pe campusul virtual. Vei beneficia de sesiune deschisă și îți poți reprograma și susține examenele la întoarcerea în țară.

Oportunități de studiu în străinătate

Mulți dintre studenții noștri aleg să studieze un semestru la una dintre facultățile partenere, beneficiind de mobilitatea oferita de ERASMUS (adaugat cateva exemple).

Alternative

Toți absolvenții noștri pot alege continuarea carierei pe mare sau pe uscat (Mangerial Level Deck Officers, Ship Management, Crew Agencies, Port Operators, Marine and Cargo Survey, PSC and FSC Inspectors etc).

Tehnologii moderne

Domeniul ICT câștigă din ce în ce mai mult teren iar sectorul maritim ține pasul cu acest trend. Vei lucra pe cele mai moderne simulatoare de navigație (Navigation and Maneuvering TRANSAS, ECDIS, KONGSBERG Liquid Cargo Operation, AutoSHIP).

OPORTUNITĂȚI DE CARIERĂ

Absolvenții programului de studii Inginerie și Management în Operarea Terminalelor și Navelor Maritime pot ocupa funcția de căpitan, comandant de navă sau diverse alte posturi în industria maritimă:

 • Inspector portuar (FSC, PSC etc)
 • Surveyor maritim
 • Pilot
 • Superintendent
 • Agent maritim
 • Ofiter crewing

Testimoniale

Mircea Panait

Am terminat UMC în 2006 și după cadeție am facut încă un contract pe containere pe funcția de Ofițer 3.  Apoi am avut oportunitatea de a trece la Pasagere. Am început cu Norvegian Cruise Line NCL. unde am înteles mai bine ce înseamnă un altfel de mediu de muncă și relații interdepartamentale. După un contract de Ofițer 2 la NCL, în 2008 am reusit să intru în echipa Royal Caribbean unde sunt și după mai bine de 10 ani.

Nu a fost ușor pentru că românii nu erau așa de frecvenți pe vasele de croazieră. Am fost primul ofițer român pe NCL și tot la fel printre primii la Royal Caribbean. Am învățat lecții frumoase, unele mai grele, altele mai ușoare … și cel mai mult am înteles că răbdarea și bună cooperare cu colegii și superiorii reprezintă cheia succesului! Am urcat încet dar sigur în grad și acum în sfârșit am primit promovarea de Chief Officer Safety, ce implică lucru cu toate departamentele, training pentru tot echipajul de 860 persoane și responsabilitatea cu siguranța la bord.

În perioada 2014-2015 am fost 1st Officer pe Allure of the Seas, care era atunci cea mai mare navă de pasageri din lume. În 2018 am participat la training-ul a 2300 de oameni din echipajul navei Symphony of the Seas care este, la momentul actual… cea mai navă de pasageri din lume!

Georgiana Tudorica

Șef de Promoție

După ce am absolvit cursurile Facultății de Navigație, mi-am început perioada de cadeție la Maersk Tankers. Am continuat să navig la Maersk Tankers, ca ofițer III și II, pe tancuri chimice și petroliere până în anul 2018 când m-am decis să urmez o carieră la uscat.

Am lucrat ca Vessel Operator, pe partea comercială, pentru tancuri chimice la Ace Tankers in Amsterdam iar recent am început pe un nou drum, Assistant Marine Superintendent la K Line LNG UK în Londra.

Personal, mi-am dorit întotdeauna să călătoresc și să vad lumea, iar cariera de ofiter a fost decizia ce mai bună în privința asta. Deși am avut multe piedici, fiind o femeie într-o lume dominată de barbați, am reușit să răzbat și mi-am împlinit visul. Chiar dacă partea financiară reprezintă un mare plus, este la fel de important să nu fie unica atracție. Pentru a reuși în acest domeniu este nevoie de pasiune și recomand actualilor și viitorilor studenți să încerce să vadă și părțile pozitive ale navigatului și să se bucure de fiecare răsărit și apus pe mare.

Nina Ehimov

Am absolvit UMC-ul in 2012 si din 2014 lucrez pe nave de croazieră. Am început ca Ofițer 3 in 2014, Ofițer 2 in 2015, Ofițer 1 din 2016 și, din Ianuarie 2019, Chief Officer Deck.

Începutul nu este ușor deloc, tăria se formează din mers și experientele prin care trecem, dar, inainte de toate, cea mai importantă este fundația, baza cu care pornim la drum. Dacă e șubredă, nu poti clădi ceva rezistent pe ea, însă dacă fundația e solidă, poti intrece orice limită. Mulțumirile mele profunde merg către toți profesorii care pe timpul facultătii au pus bazele formării mele.

Dacă aș putea schimba ceva din timpul facultății? Mai multe cărți citite și aș “deranja” mai mult profesorii cu întrebări (sunt sigură că nu s-ar supăra). Pe timpul facultății era ușor: cursul ne era prezentat și știam că urma examenul, insă la muncă se schimbă situația: suntem testați, apoi urmează și lecția!


Victor Vlaciu

În 2009, fiind student anul III al Facultății UMC – Facultatea de Navigație și Transport Naval, mi-am facut cadetia o pe navă tip tanc petrolier. Dupa absolvire, din 2011, am navigat ca Ofiter 3 până în anul 2015 cand am avut posibilitatea de a promova Chief Officer pe Tancuri petroliere. Din anul 2017 sunt Comandant pe o nava tip Offshore – F. C. B., navă de trasfer persoane și remorcaj portuar pentru o firmă elvețiană, Offshore Angola.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a îndrumat pașii către UMC, unde am cunoscut colegi minunați, profesori 100% dedicați și implicați în creșterea mea universitară și profesională! Recomand Facultatea de Navigație și Transport Naval din UMC – Secția Navigație nu doar pentru stereotipul “meserie bănoasă “, ci pentru o carieră pentru o viață și o multitudine de oportunități.

Și DA – am reușit in viața profesională, socială și de familie și datorită Universității Maritime Constanța! Dacă vrei și crezi, poți! Succes UMC-isti !


Admitere

Suntem in cel de-al treilea an în care organizăm înscrierea online utilizând un sistem de criptare SSL pe 128 biți.

Mai multe informații aici: https://admitere.cmu-edu.eu

Comunicare

Vă invităm să aflați detalii şi noutăţi despre activitățile noastre pe pagina de Facebook:

Facebook

Contact

 • CONTACT
 • E-mail: bcc@cmu-edu.eu
 • Tel: +40241664740
 • Mircea cel Bătrân, nr 104
 • Constanta
Top