Header Image
Home / Programe de Studii / Transport Maritim

Transport Maritim

DE CE TRANSPORT MARITIM

Sectorul maritim constituie un factor cheie pentru societatea modernă. Acest sector are un rol esențial în ceea ce privește dezvoltarea socială & economică și este o sursă potențială de oportunități excelente de angajare & carieră pentru câteva milioane de persoane care lucrează în prezent în activități și companii conexe domeniului maritim din întreaga lume.

Programul de studii de masterat în Transport maritim este conceput pentru a oferi atât pregătirea academică și tehnologică de bază, cât și cunoștințele de specialitate de care vor avea nevoie profesioniștii din sector, precum și să ofere gradul de flexibilitate în învățare pe care îl necesită societatea actuală. Masteranzii vor primi instruire ca ingineri și navigatori, dobândind profiluri de competențe care satisfac cerințele piețelor naționale și internaționale de transport maritim.

Programul de studii masterale Transport Maritim formează specialiști în cadrul ingineriei nautice și transportului maritim, asigurându-le în principal competențe profesionale necesare exercitării profesiei de căpitan de navă . De asemenea, asigură  formarea și perfectionarea specialiștilor cu studii tehnice superioare pentru nevoile complete (cercetare, proiectare, constructie, exploatare și mentenanță) ale ingineriei navale printr-un învațămant universitar performant.

Programul are o durată de 2 ani. Pe parcursul acestei perioade se urmărește profesionalizarea în domeniul ingineriei maritime prin dobândirea competențelor inginerești de specialitate și a celor manageriale.  Absolvenții sunt pregătiți ca viitori specialiști prin rafinarea pregătirii manageriale și de specialitate și dobândirea competențelor de cercetare-dezvoltare-inovare.

CE STUDIEZI

Curricula interdisciplinară este aliniată standardelor internaționale STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping), pe baza modelului de curs IMO 7.01 (International Maritime Organization) și este certificată de ANR (Autoritatea Navală Română) pentru a contribui la formarea de competențele tehnice și manageriale pentru o carieră de succes.

 • Operarea navelor specializate (vrachiere, tancuri)
 • Managementul riscului în navigație
 • Managementul informației în navigație
 • Concepte avansate de arhitectura navală
 • Economia transportului maritim și fluvial
 • Navigație și manevra navei în condiții speciale
 • Leadership
 • Corespondență comercială în limba engleză

Plan de invatamant TM

BENEFICII

Recunoaștere internațională

Diploma de inginer și brevetul de ofițer sunt recunoscute internațional, oferindu-ți posibilitatea de angajare oriunde în lume. Parcurgerea pregătirii manageriale în domeniu în cadrul masteratului de Transport Maritim constituie o etapă esențială și obligatorie în promovarea ierarhică a ofițerilor de punte.

Flexibilitate

Dacă pe parcursul studiilor masterale îți desfășori perioade de activitate la bordul navei, îți oferim posibilitatea de a studia online pe campusul virtual. Vei beneficia de sesiune deschisă și îți poți reprograma și susține examenele la întoarcerea în țară.

Dezvoltarea capacităților de lucru în echipă și leadership

Îți vei putea perfecționa tehnicile de relaționare interumană, de comunicare orală și scrisă, îinlesnindu-ți în acest mod și căile de colaboare cu specialiști din domenii multiple.

Alternative

Toți absolvenții noștri pot opta pentru o carieră pe mare sau pe uscat.

Tehnologii moderne

Domeniul ICT câștigă din ce în ce mai mult teren iar sectorul maritim ține pasul cu acest trend. Vei lucra pe cele mai moderne simulatoare de navigație.

OPORTUNITĂȚI DE CARIERĂ

Absolvenții programului de studii masterale Transport Maritim pot ocupa funcții de ofițer nivel managerial respectiv căpitan si comandant de navă sau diverse alte posturi în industria maritimă, printre care:

 • Inspector portuar (FSC, PSC etc)
 • Technical Superintendent in industria maritimă și Oil and Gas
 • Agent Maritim
 • Marine superintendent
 • Operations manager
 • Ofiter crewing
 • Fleet operations manager

Testimoniale

Mircea Panait

Am terminat UMC în 2006 și după cadeție am facut încă un contract pe containere pe funcția de Ofițer 3.  Apoi am avut oportunitatea de a trece la Pasagere. Am început cu Norvegian Cruise Line NCL. unde am înteles mai bine ce înseamnă un altfel de mediu de muncă și relații interdepartamentale. După un contract de Ofițer 2 la NCL, în 2008 am reusit să intru în echipa Royal Caribbean unde sunt și după mai bine de 10 ani.

Nu a fost ușor pentru că românii nu erau așa de frecvenți pe vasele de croazieră. Am fost primul ofițer român pe NCL și tot la fel printre primii la Royal Caribbean. Am învățat lecții frumoase, unele mai grele, altele mai ușoare … și cel mai mult am înteles că răbdarea și bună cooperare cu colegii și superiorii reprezintă cheia succesului! Am urcat încet dar sigur în grad și acum în sfârșit am primit promovarea de Chief Officer Safety, ce implică lucru cu toate departamentele, training pentru tot echipajul de 860 persoane și responsabilitatea cu siguranța la bord.

În perioada 2014-2015 am fost 1st Officer pe Allure of the Seas, care era atunci cea mai mare navă de pasageri din lume. În 2018 am participat la training-ul a 2300 de oameni din echipajul navei Symphony of the Seas care este, la momentul actual… cea mai navă de pasageri din lume!

Georgiana Tudorica

Șef de Promoție

După ce am absolvit cursurile Facultății de Navigație, mi-am început perioada de cadeție la Maersk Tankers. Am continuat să navig la Maersk Tankers, ca ofițer III și II, pe tancuri chimice și petroliere până în anul 2018 când m-am decis să urmez o carieră la uscat.

Am lucrat ca Vessel Operator, pe partea comercială, pentru tancuri chimice la Ace Tankers in Amsterdam iar recent am început pe un nou drum, Assistant Marine Superintendent la K Line LNG UK în Londra.

Personal, mi-am dorit întotdeauna să călătoresc și să vad lumea, iar cariera de ofiter a fost decizia ce mai bună în privința asta. Deși am avut multe piedici, fiind o femeie într-o lume dominată de barbați, am reușit să răzbat și mi-am împlinit visul. Chiar dacă partea financiară reprezintă un mare plus, este la fel de important să nu fie unica atracție. Pentru a reuși în acest domeniu este nevoie de pasiune și recomand actualilor și viitorilor studenți să încerce să vadă și părțile pozitive ale navigatului și să se bucure de fiecare răsărit și apus pe mare.

Nina Ehimov

Am absolvit UMC-ul in 2012 si din 2014 lucrez pe nave de croazieră. Am început ca Ofițer 3 in 2014, Ofițer 2 in 2015, Ofițer 1 din 2016 și, din Ianuarie 2019, Chief Officer Deck.

Începutul nu este ușor deloc, tăria se formează din mers și experientele prin care trecem, dar, inainte de toate, cea mai importantă este fundația, baza cu care pornim la drum. Dacă e șubredă, nu poti clădi ceva rezistent pe ea, însă dacă fundația e solidă, poti intrece orice limită. Mulțumirile mele profunde merg către toți profesorii care pe timpul facultătii au pus bazele formării mele.

Dacă aș putea schimba ceva din timpul facultății? Mai multe cărți citite și aș “deranja” mai mult profesorii cu întrebări (sunt sigură că nu s-ar supăra). Pe timpul facultății era ușor: cursul ne era prezentat și știam că urma examenul, insă la muncă se schimbă situația: suntem testați, apoi urmează și lecția!


Victor Vlaciu

În 2009, fiind student anul III al Facultății UMC – Facultatea de Navigație și Transport Naval, mi-am facut cadetia o pe navă tip tanc petrolier. Dupa absolvire, din 2011, am navigat ca Ofiter 3 până în anul 2015 cand am avut posibilitatea de a promova Chief Officer pe Tancuri petroliere. Din anul 2017 sunt Comandant pe o nava tip Offshore – F. C. B., navă de trasfer persoane și remorcaj portuar pentru o firmă elvețiană, Offshore Angola.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a îndrumat pașii către UMC, unde am cunoscut colegi minunați, profesori 100% dedicați și implicați în creșterea mea universitară și profesională! Recomand Facultatea de Navigație și Transport Naval din UMC – Secția Navigație nu doar pentru stereotipul “meserie bănoasă “, ci pentru o carieră pentru o viață și o multitudine de oportunități.

Și DA – am reușit in viața profesională, socială și de familie și datorită Universității Maritime Constanța! Dacă vrei și crezi, poți! Succes UMC-isti !


Admitere

Suntem in cel de-al treilea an în care organizăm înscrierea online utilizând un sistem de criptare SSL pe 128 biți.

Mai multe informații aici: https://admitere.cmu-edu.eu

Comunicare

Vă invităm să aflați detalii şi noutăţi despre activitățile noastre pe pagina de Facebook:

Facebook

Contact

 • CONTACT
 • E-mail: bcc@cmu-edu.eu
 • Tel: +40241664740
 • Mircea cel Bătrân, nr 104
 • Constanta
Top