Header Image
Home / Programe de Studii / INGINERIA SISTEMELOR ELECTROENERGETICE

INGINERIA SISTEMELOR ELECTROENERGETICE

Ingineria sistemelor electroenergetice

Programul de studiiIngineria sistemelor electroenergetice” este un program de studii pe care universitatea l-a organizat din anul 2020.

Programul de studii de licenta Ingineria sistemelor electroenergetice” se adreseaza absolventilor de liceu care doresc apoi sa profeseze in domeniul Inginerie energetica, ca “inginer in domeniul ingineriei energetica”.

Absolventii acestui program de studii Ingineria sistemelor electroenergetice” pot accesa la programe de studii de master si dobandesc capacitatea de a utiliza concepte, teorii și modele descriptive și evaluative pentru explicarea și interpretarea soluțiilor inginerești în energetica.

Absolventii acestui program de studii Ingineria sistemelor electroenergetice” dobândesc competențe în domeniul proiectării, construcției, exploatării, mentenanței, conducerii și planificării activității din centralele electrice clasice, termocentrale, hidrocentrale, centrala nucleara sau din centralele bazate pe surse regenerabile de energie, fotoelectrice, eoliene, microhidrocentrale sau ferme marine, dar si din sistemele de transport și distribuție a energiei electrice.

Programul de studii de licenta Ingineria sistemelor electroenergetice” are o durata de 4 ani, 8 semestre, 240 de credite.

CE STUDIEZI

Ne procupa construirea unei cariere solide in acest domeniu de varf al economiei romanesti.

Discipline studiate: electrotehnica, programarea calculatoarelor, mașini electrice, actionari electrice, producerea energiei electrice, transportul si distributia energieie electrice, metode de conversie a energiei electrice.

Descarcă planul de învățământ

BENEFICII

Recunoaștere internațională.

Diploma de inginer (model supliment de diploma) recunoscuta internațional, oferind posibilitatea de angajare oriunde în lume.

Flexibilitate

Fiind student la un program de studii din Universitatea maritima poti sa studiezi in parallel si o alta specializare sau sa obtii un transfer la un alt program de studii.

Oportunități de studiu în străinătate

Poti studia un semestru la o universitate partenera a Universitatii Maritime din Europa accesand o bursa ERASMUS.


Alternative

Dupa absolvirea studiilor de la programele de licenta poti alege intre o cariera de inginer in domeniul ingineriei energetice sau dupa absolvirea unor programe de studii de masterat si doctorat si a unui Modul psihopedagogic te poti alatura corpului profesoral.

Tehnologii moderne

Dotarea bazei materiale a reprezentat un obiectiv important al strategiei universitatii. Pentru aplicarea practica a cunostintelor teoretice dobandite in timpul studiulu vei utiliza  simulatoare si laboratoare moderne si de ultima generatie.

Practică inginerească

Conform Planului de invatamant, pentru consolidarea cunoștințelor teoretice şi pentru formarea abilităților poti accesa la efectuarea practicii la diversi agenti economici din zona metropolitana a orasului in care ai ales sa studiezi, centrala nuclearoelectrica Cernavoda dar si in Portul Constanta cu specific ingineresc energetician, agenti cu care universitatea are incheiate parteneriate.

Perspective după finalizarea studiilor

Absolvenţii programului de studii Ingineria sistemelor electroenergetice”   au şanse reale să se integreze şi să evolueze în activitatea profesională – predominant în industria de energie energetica, din ţară şi din străinătate;


Admitere

Suntem in cel de-al treilea an în care organizăm înscrierea online utilizând un sistem de criptare SSL pe 128 biți.

Admiterea la studii se realizeaza:

  • prin concurs de admitere in care media de admitere este medie ponderata intre media de bacalaureat si media examenului de matematica
  • prin concurs de dosare in care media de admitere reprezinta media de bacalaureat.

In perioada pandemiei generate de SARS COV 2 admiterea s-a desfasurat prin concurs de dosare.

Mai multe informații aici: https://admitere.cmu-edu.eu

Comunicare

În perioada admiterii organizăm întâlniri online cu studenții și absolvenții noștri în fiecare luni după-amiază  între orele 17.00-18.00 . Dacă doriți să aflați ultimele noutăți chiar de la ei dar și informații despre admitere, vă invităm aici:

https://maritimeconferences.online/

Contact

  • CONTACT
  • E-mail: info@cmu-edu.eu
  • Tel: +40241664740
  • Mircea cel Bătrân, nr 104
  • Constanta
Top