Primul apel de propuneri lansat în cadrul Programului Interreg NEXT Black Sea Basin s-a închis pe data de 4 iulie 2023.

Au fost depuse 151 de cereri, dintre care 93 pentru proiecte de tip Regular și 58 pentru proiecte de tip Small scale, însumând 642 de parteneri și 125 de milioane de euro în fonduri Interreg solicitate.

Cei mai mulți solicitanți sunt interesați să implementeze proiecte care să contribuie la protecția și conservarea naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi și la reducerea tuturor formelor de poluare. Acoperirea geografică este destul de echilibrată între partenerii care au depus cereri atât pentru proiecte obișnuite, cât și la scară mică.

Următorii pași care sunt implementați în perioada iulie-decembrie 2023 acoperă verificarea administrativă și de eligibilitate și evaluarea calității cererilor depuse.

Universitatea Maritimă din Constanța a depus 5 propuneri de proiecte de tip Regular, una ca Lider de parteneriat și 4 ca Partener. Primele clarificări au fost deja transmise, urmând ca la finalul lunii decembrie a acestui an să se emită decizia privind finanțarea proiectelor depuse.

Pentru informații privind bugetele propuse, apăsați aici.

 

Written by cmuresearch