Acasa / Event / Inaugurarea Sediului Sucursalei Regionale BNR Constanța

Inaugurarea Sediului Sucursalei Regionale BNR Constanța

Mar
21

Inaugurarea Sediului Sucursalei Regionale BNR Constanța


Luni, 18 martie 2019, la aniversarea a 125 de ani de activitate a băncii centrale în orașul Constanța, a avut loc inaugurarea sediului Sucursalei Regionale BNR.

Cu acest prilej, după festivitatea din Piața Ovidiu, în aula “Gavrilă Rican” a Universității Maritime din Constanța au fost susținute o serie de discursuri. În deschiderea evenimentului, domnul Rector prof. univ. dr. ing. Cornel PANAIT, a adresat câteva cuvinte de bun venit invitaților BNR.

„Mă gândeam dacă să vă felicit pentru că ați inaugurat această clădire sau pentru că ați avut tenacitate, cred că mai degrabă vă felicit pentru tenacitate. Nimic nu e ușor, iar reconstrucția acestui sediu a durat un interval mare de timp, plasarea lui în zona istorică a Constanței este un eveniment deosebit de important, pentru că marea majoritate a celor care vizitează Constanța vizitează de fapt această zonă istorică, unde BNR a făcut posibil ca nivelul de reprezentativitate să fie ridicat foarte sus și doresc să vă urez să aveți foarte, foarte mult succes!”

La eveniment au participat guvernatorul BNR Mugur Isărescu, primarul Constanței Decebal Făgădău, prefectul Dumitru Jeacă și directorul general al CCINA Ion Dănuț Jugănaru .

Sediul Băncii Naționale din Constanța este una dintre cele mai vechi clădiri din municipiu, fiind ridicată în prima parte a secolului XX, în stil eclectic cu elemente decorative caracteristice stilului neo-românesc. Deși în cea mai mare parte a existenței sale a găzduit diverse sedii de bancă, nu aceasta era destinația inițială a clădirii. În acest loc a funcționat în primii ani poate cel mai luxos hotel din Constanța din acele vremuri – Hotelul Mercur. Ca urmare a preocupării BNR de a conserva patrimoniul imobiliar, în perioada 1997-2002, clădirea a intrat într-un proces de reabilitare iar între anii 2014-2018 au fost finalizate lucrările de amenajare.

Top