Acasa / Uncategorized / Promovarea consorţiului Maritime Education and Training Network (MET-NET) la ediţia 7 a conferinţei Black Sea Cyber Security Conference, 20-23 iunie 2023

Promovarea consorţiului Maritime Education and Training Network (MET-NET) la ediţia 7 a conferinţei Black Sea Cyber Security Conference, 20-23 iunie 2023

Universitatea Maritimă din Constanța a găzduit, în perioada 20-22 iunie 2023, conferința „Black Sea Cyber Security “, cea de-a șaptea ediție. organizată de MARCYSCOE (Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă), în parteneriat cu ESDC (Colegiul European de Securitate și Apărare).

În cadrul panelului 11, “The Role of Education in Promoting Maritime Cybersecurity Resilience: Current Initiatives and Future Directions”, Conf. univ. dr. ing. Raicu Gabriel a prezentat rezultatele proiectului cu finanțare europeană SkillSea, și anume curricula de curs şi instrumentele moderne de predare şi instruire pentru personalul maritim european, în vederea obţinerii de competențe în utilizarea soft-urilor și a dobândirii de abilități în digitalizare şi securitate cibernetică, respectiv protecția mediului înconjurător.

SkillSea este un proiect pan-european, coordonat de STC Group din Olanda şi finanţat prin programul european Erasmus+. Experţi şi cadre didactice de la 26 de parteneri din 15 țări europene, au colaborat, timp de patru ani și jumătate, în vederea însușirii competențelor asimilate tehnologiilor de viitor de către personalul din domeniul transportului maritim.

“Universitatea Maritimă din Constanţa, alături de alţi opt mari furnizori de educaţie şi instruire în transportul maritim din Europa, a înființat Maritime Education and Training Network (MET-NET) la data de 31 mai 2023, prin semnarea, la Bruxelles, a unui memorandum de colaborare de către toţi membri fondatori. MET-NET s-a conturat ca urmare a necesității de modernizare și reprofesionalizare substanțială a personalului maritim, dat fiind că tehnologiile din acest sector se schimbă rapid”, a declarat Conf. univ. dr. ing. Raicu Gabriel, în cadrul conferinței „Black Sea Cyber Security “.

Top