Acasa / Event / CONFERINȚA NAȚIONALĂ A EXPERȚILOR ÎN EGALITATE DE ȘANSE

CONFERINȚA NAȚIONALĂ A EXPERȚILOR ÎN EGALITATE DE ȘANSE

Dec
14

Universitatea Maritimă din Constanța organizează prima ediție a Conferinței Naționale a Experților în Egalitate de Șanse

Universitatea Maritimă din Constanța organizează prima ediție a Conferinței Naționale a Experților în Egalitate de Șanse, joi, 14 decembrie a.c., orele 14:00-16.00, în aula de la sediul Baza Nautică a Universității, din str. Cuarțului, nr. 2, Constanța, pe malul lacului Siutghiol. Conferința  are ca tema de dezbatere violența în mediul educațional.

Evenimentul are un rol informativ și aplicativ, fiind prezentate noile modificări legislative, și anume, Procedura din 6 septembrie 2023 privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului unităților de învățământ. Totodată, se vor prezenta soluții, metode și instrumente cu caracter incluziv, mecanismul de abordare a cazurilor de discriminare, violență și bullying la nivel de instituție școlară, organizarea de activități suport pentru comisiile de prevenire și eliminare a violenței și promovarea interculturalității (CPEV).

La eveniment își vor transmite mesajul doamna Secretar de Stat Luminița POPESCU de la Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați și domnul Csaba Ferenc ASZTALOS, președinte al Consiliului  Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Participanții confirmați la eveniment sunt reprezentați de la  Instituția Prefectului Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ), Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța (CJRAE), Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța (IPJ), Asociația Profesională de femei in domeniul maritim si domenii conexe WISTA România – sponsor al evenimentului, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale CENTRAS Constanța, GLT (Grup Local de Tineret), alături de peste 400 de profesori, educatori, psihologi şcolari și specialiști din domeniul educației.

Temele de discuție vor fi: prevenire și soluții pentru violenţa în şcoli şi în mediul educaţional, bullying și cyberbullying, educație incluzivă, interculturalitate şi diversitate.

Agenda Conferintei

Partenerii Universității Maritime din Constanța sunt: Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ),  Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța (CJRAE), Asociația profesională de femei în transporturi și domenii conexe WISTA Romania (sponsor), alături de reprezentanți ai societății civile.

  • Posibilități de participare:
  • 1. participare fizica, la Baza Nautică a Universității Maritime din Constanța, corp cladire A etaj II, adresa: str. Cuartului nr 3, pe malul lacului Siutghiol
  • 2. participare online pe platforma Zoom, cu următoarele date de logare:
  • 3. distribuire live pe Facebook https://www.facebook.com/universitateamaritima joi 14 decembrie in intervalul orar 14.00-16.00

În scopul obținerii de certificate de participare va rugăm să completați următorul formular:  Formular

Precizare: evenimentul va dura două ore (14:00-16:00), iar în deschidere, primele 20 de minute (14:00-14:20), vor fi declarațiile pentru presă.

Va asteptam!

presscode.ro
www.edumanager.ro
replicaonline.ro

Top