Acasa / Event / S-a dat startul Maritime Summer University

S-a dat startul Maritime Summer University

Jul
25

Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța (LSUMC) a dat astăzi startul celei de-a șaptea ediții a Maritime Summer University.

78 de elevi de liceu din clasele a X-a și a XI-a vor participa în perioada 25 iulie – 3 august la ateliere de lucru, competiţii sportive, evenimente culturale şi multe alte activităţi specifice vieţii universitare, concepute special pentru a le prezenta participanţilor frumuseţea şi unicitatea oraşului în care ar urma să locuiască în perioada studiilor superioare.

Voluntarii din cadrul organizaţiei studenţeşti împreună cu foşti participanţi din ediţiile anterioare, actuali studenţi ai Universităţii Maritime din Constanţa, sunt dornici şi nerăbdători să împărtăşească cu elevii experienţele minunate pe care le-au trăit în studenţie.

“Maritime Summer University este un proiect de suflet al LSUMC care îşi propune să realizeze o deschidere şi o legătură profundă între mediul preuniversitar şi cel universitar, încercând totodată să reducă rata abandonului şcolar. Sunt foarte mândru de echipa mea, pentru că anul acesta am reuşit să aducem numărul maxim de participanţi de până acum”, a declarat Andrei Ştefan Cațăr, preşedintele LSUMC.

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, este o organizaţie non- guvernamentală, reprezentativă la nivelul Universităţii Maritime din Constanţa, ce are ca obiective principale promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor studenţilor, precum şi implicarea la nivel naţional în luarea deciziilor în învăţământul superior, prin afilierea şi statutul de membru cu drepturi depline al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Top