Acasa / Event / Săptămâna Porților Deschise

Săptămâna Porților Deschise

Apr
3

Săptămâna Porților Deschise 2022

Săptămâna Porților Deschise, la Universitatea Maritimă din Constanța, ediția 2022, a fost un real succes. De-a lungul celor 6 zile, ne-am bucurat de vizita a peste 500 de elevi din liceele constănțene și din localități învecinate, precum: Cumpăna, Eforie, Topraisar, Hârșova, Cernavodă.

Remarcabilă a fost prezența în număr foarte mare a segmentului feminin. Deschiderea acestora către domeniile complementare învățământului superior maritim, ne-a dovedit încă o dată importanța noilor specializări introduse în oferta educațională.

Fiecare zi de vizită ne-a demonstrat că interesul absolvenților de liceu pentru domeniul maritim este în continuă creștere și pentru acest lucru nu putem decât să ne bucurăm și să facem toate demersurile pentru a deveni și mai buni.

Seriozitatea cadrelor didactice ale UMC, prezentările și demonstrațiile acestora, în laboratoare și simulatoare, au făcut ca tot acest tablou să fie pictat în culori atractive vizitatorilor, dornici să afle tainele fiecărei specializări.

 

Elevii au putut afla rând pe rând, pașii urmați de echipaj în situația unui incendiu la bordul unei nave, cum se acționează în port în urma unei scurgeri de hidrocarburi, cum se conduce o navă cu hărți digitale sau cum să se apere de atacuri cibernetice.

Ne-a rămas întipărită în minte mărturia unuia dintre liceenii aflați în vizită, care era uimit de aparatura performantă din laboratoarele și simulatoarele UMC și care a ținut să precizeze că a mai vizitat și alte universități cu profil maritim din Europa, însă nicăieri nu a văzut aparatură de ultimă generație cum a putut descoperi la noi.

La mijlocul campaniei, ne-a trecut pragul și o delegație de la Inspectoratul Județean Constanța, formată din profesori-inspectori pentru disciplinele tehnice, care au decis să ne viziteze cu scopul de a afla care sunt dotările laboratoarelor universității, detalii despre oferta noastră de pregătire și organizarea unor colaborări ulterioare între elevi, profesori și studenți.

Ultima zi a fost rezervată atât vizitelor cât și concursului ”Căpitan pe Nava Viitorului”, ajuns la a IV-a ediție. 40 de elevi și studenți au putut face simulări în laboratoarele UMC iar mai apoi, s-au întrecut în cursa pentru câștigarea titlului de cel mai bun căpitan.

Suntem recunoscători pentru interesul tot mai mare al tinerilor pentru studiile universitare în domeniul maritim și ne dorim ca pe viitor, să le oferim acestora și alte experiențe.

Ne-am bucurat să vă avem ca oaspeți și ne-am dori ca următoarea vizită să fie în calitate de studenți ai Universității Maritime Constanța, să pornim împreună pe acest drum, luându-ne angajamentul că va fi unul de succes din toate punctele de vedere.

 

Universitatea Maritimă din Constanța organizează în perioada 23-27 mai 2022, “Săptămâna Porților Deschise”, manifestare ce se adresează liceenilor din Constanța și celor din județele învecinate.

Cu această ocazie, elevii vor putea descoperi sălile de curs, laboratoarele, simulatoarele dar și pe cei care îi vor îndruma în această nouă etapă a formării personale și profesionale, precum și detalii legate de oferta educațională a celor două facultăți din cadrul UMC:

Studenți și cadre didactice din cadrul universității sunt pregătiți să vă răspundă tuturor întrebărilor pe care le aveți legate de admiterea la cele două facultăți din UMC.

Totodată, Universitatea Maritimă din Constanța organizează vineri, 27 Mai 2022 cea de-a patra ediție a concursului “Căpitan pe nava viitorului!”, finanțat de Ministerul Educației. Cu acest prilej, Facultatea de Navigație și Transport Naval invită la competiție 40 de elevi și studenți dornici să deprindă arta navigației.

Detalii suplimentare puteți găsi accesând link-ul: Căpitan pe nava viitorului! | Universitatea Maritimă din Constanța (cmu-edu.eu)

Pentru înscrieri și informații suplimentare:

  • Prorector pentru studenți și relația cu mediul economic și socio-cultural, Conf. univ. dr. ing. Radu-Ioan Hanzu Pazara
  • Tel: 0241/664740
  • e-mail: radu.hanzu@cmu-edu.eu
  • e-mail: info@cmu-edu.eu

”Bun venit la bord!” tuturor celor care doriți să porniți în călătoria profesională alături de Universitatea Maritimă din Constanța.

Top