Acasa / Event / ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NAVIGATORULUI

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NAVIGATORULUI

Jun
26

De puţine ori oamenii conştientizează faptul că multe din produsele de care dispun în mod obişnuit, în viața de zi de zi, au ajuns la ei, direct sau indirect, datorită navigatorilor care se ocupă cu transportul pe mare de bunuri sau de materii prime pentru producerea de bunuri.

Rolul navigatorilor pentru bunăstarea întregii societăți este unul cheie întrucât peste 80% din comerţul global se desfăşoară pe mare. Acesta este motivul pentru care Organizaţia Maritimă Internaţională, una dintre agenţiile interguvernamentale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, a decretat ziua de 25 iunie ca zi internaţională a navigatorului.


Rolul şi aportul semnificativ al navigatorilor pentru societate a fost evidenţiat la Universitatea Maritimă din Constanţa prin organizarea unei festivităţi în Aula universităţii dedicată tinerei generaţii, adică studenţilor şi elevilor de liceu. Evenimentul a avut ca scop încurajarea tinerilor de a urma cariere pe mare şi la uscat în domeniul maritim şi portuar. Conducerea universităţii alături de navigatorii invitaţi din domeniu au transmis mesaje de felicitare celor care urmează să perpetueze tradiţia meseriei de navigator.

Din mesajele transmise de cei care au luat cuvântul amintim îndemnul de a considera atât succesul cât şi provocările ca fiind surse valoroase de învăţare şi de acumulare de experienţă. În afarăde dezvoltarea societăţii, meseria de navigator modelează caracterul oamenilor şi contribuie la formarea şi dezvoltarea lor personală.

Moderatorul evenimentului, conf. univ. dr. Cristina Dragomir, manager de proiect, a transmis tinerilor prezenţi în sală îndemnul de a-i avea drept modele pe invitaţii care au luat cuvântul la festivitate astfel încât, în anii ce vor urma, tinerii din sală să fie următorii speakeri care să ducă tradiţia de navigator mai departe.

Manifestarea a fost derulată prin intermediul proiectului de dezvoltare instituțională “UMC Echitate” (CNFIS-FDI-2023-F-0607) şi cu sprijinul partenerului Maersk Romania.

Universitatea Maritimă din Constanța invită studenții și elevii la evenimentul special de celebrare a Zilei internaționale a navigatorului in Aula Universității Maritime din Constanța, in data de 26 iunie 2023 (luni), interval orar 9.30-11.00. Speakerii la eveniment sunt absolvenți care lucrează în domeniu.

Toți participanții vor primi un pachet surpriza prin intermediul proiectului de dezvoltare instituțională “UMC Echitate” (CNFIS-FDI-2023-F-0607) si de la partenerul nostru Maersk Romania. Pentru o buna organizare, va rugam sa va anunțați participarea la eveniment completând formularul

 

Top