Acasa / Burse

Burse

Liste Bursieri 2021-2022

Important pentru beneficiarii burselor “Români de pretutindeni”

Beneficiarii de bursă de români de pretutindeni care se încadrează pentru bursă de performață/merit, trebuie să facă în fiecare an universitar cerere de optare pentru bursa cu valoare mai mare. Termenul limită pentru depunerea cererilor de optare este 01.11.2021.
(descarcă cere)

În contextul pandemiei de COVID-19, procedura de depunere a dosarelor pentru obținerea unei burse sociale va fi următoarea:

  • Documentele necesare  obținerii  bursei sociale se vor trimite mai întâi pe mail, scanate, pe adresa alina.bichilie@cmu-edu.eu, în vederea verificării , cu precizarea unui număr de telefon valid al studentului solicitant.
  • Ulterior, toate documentele se vor depune persona la camera P014, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 09.00-14.00 , cu excepția zilelor de marți orele 08.00-11.00 și miercuri 12.00-15.00 (deoarece in aceste zile, în intervalul orar menționat, este program de eliberare diplome).
  • Perioada de depunere a dosarelor este 04.10.2021-22.10.2021 ( conform OMEN 3392/2017)
  • Dosarele primite vor fi verificate în intervalul 25-29.10.2021. Pentru dosarele complete și care se încadrează în condițiile stipulate în Regulamentul de acordare a burselor din cadrul Universității Maritime din Constanța, validarea va fi anunțată pe email .
Regulament de acordare a burselor în Universitatea Maritimă din Constanța

Tipuri de burse acordate de UMC

Burse de studiu
Bursele de studiu se acordă conform regulamentului UMC
Burse de ajutor social

Bursele de ajutor social se acordă pe baza cererii studentului, aprobată de către Comisia de burse pe facultate, şi, după caz, pe baza actelor doveditoare corespunzătoare. Aceste cereri vor fi depuse în termen de 15 zile lucrătoare începând cu data de o4.10.2021 și vor fi însoţite de declaraţii de venituri de la părinţii sau sustinătorii legali ai studentului care solicită bursa, precum şi acte justificative/doveditoare ale dreptului de acordare a acestora.

Bursele de ajutor social se acordă în functie de veniturile nete medii lunare ce revin pe membru de familie următoarelor categorii de studenti:

  • studentilor care nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim pe tară.
  • studentii orfani de ambii părinti, celor proveniti din casele de copii sau plasament familial; studentilor bolnavi TBC care se află în evidenta dispensarelor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficientă renală cronică,astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular.
Acte necesare pentru acordarea bursei de ajutor social pentru anul universitar  (descarcă)

Formulare necesare pentru dosarul de bursa sociala:

Burse pentru românii de pretutindeni, în învăţământul din România
Top