Acasa / Burse

Burse

Liste bursieri 2023 – 2024

  • Criterii generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență
  • Ordinul nr. 6463 din 2023 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat

Tipuri de burse acordate de UMC

Burse de ajutor social
Bursele de ajutor social se acordă pe baza cererii studentului, aprobată de către Comisia de burse pe facultate, şi pe baza actelor doveditoare corespunzătoare. Aceste cereri vor fi depuse în termen de 15 zile lucrătoare începând cu data de 03.10.2023 și vor fi însoţite de documentele specifice menționate în regulamentul de acrodare a burselor.

  • Toate documentele se vor depune personal la camera P014, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 09.00-14.00 , cu excepția zilelor de marți orele 08.00-11.00 și miercuri 12.00-15.00 (deoarece in aceste zile, în intervalul orar menționat, este program de eliberare diplome).
  • Perioada de depunere a dosarelor este 03.10.2023-23.10.2023 ( conform OMEN 3392/2017)
  • Dosarele primite vor fi verificate în intervalul 24-30.10.2023. Pentru dosarele complete și care se încadrează în condițiile stipulate în Regulamentul de acordare a burselor din cadrul Universității Maritime din Constanța, validarea va fi publicata pe pagina de burse pana la sfarsitul lunii Noiembrie.

Bursele de ajutor social se acordă în functie de veniturile nete medii lunare ce revin pe membru de familie următoarelor categorii de studenti:

  • studentilor care nu realizează pe ultimele 12 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim pe tară.
  • studentii orfani de ambii părinti, celor proveniti din casele de copii sau plasament familial; studentilor bolnavi TBC care se află în evidenta dispensarelor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficientă renală cronică,astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular.
Alte tipuri de Burse

Bursele se acordă conform regulamentului de burse al UMC!

Burse pentru românii de pretutindeni, în învăţământul din România
Beneficiarii de bursă de români de pretutindeni care se încadrează pentru bursă de performață/merit, trebuie să facă în fiecare an universitar cerere de optare pentru bursa cu valoare mai mare. Termenul limită pentru depunerea cererilor de optare este 01.11.2022. (descarcă cerere)

Metodologie invatamant superior Rep. Moldova

Top