Header Image
Acasa / Erasmus Student Reviews

Erasmus Student Reviews

Erasmus Student Reviews


Ungureanu Andreea-Maria
Anul academic: 2018 – 2019
Facultatea: Facultatea de Navigație și Transport Naval
Instituția gazdă: Universitatea Maritima din Gdynia, Polonia (Gdynia Maritime University)

Bună! Mă numesc Ungureanu Andreea-Maria și sunt studentă în anul IV la Inginerie Economica în Domeniul Transporturilor, Navigație și Transport Naval – Universitatea Maritima din Constanța. Am făcut parte din „familia” Erasmus+ în anul III, sem. II în Polonia, Gdynia. Am avut parte de cea mai frumoasă experiență de până acum, atât pe plan profesional cât și pe plan social.

Pentru început, am beneficiat de cursuri de calitate în ceea ce privește profesorii și modul de predare. Profesorii erau extrem de încântați, atenți și ne vorbeau cu drag. Ascultau curioși tot ce aveam de spus și fiecare răspuns era foarte important pentru ei.

Gdynia Maritime University și universitatea noastră au avut o colaborare foarte bună și acest lucru s-a observat în fiecare moment. Nu am întâmpinat nici o problemă și mereu am fost ajutați și îndrumați. În acest timp am îmbinat utilul cu plăcutul, mi-am dezvoltat mult competențele lingvistice, digitale, dar și cunoștințele în domeniu. În al doilea rând, am creat o legătură frumoasă cu studenți din toata Europa, cei care mi-au fost colegi și mai apoi prieteni. Avem o mulțime de amintiri împreuna și încă ne scriem. Bursa a fost suficientă și ne-am permis să ne și distrăm pe lângă învățat.

Universitatea, prin Programul Erasmus+ a creat numeroase evenimente și întruniri special pentru noi în care am avut ocazia să ne cunoaștem și să ne simțim bine. Am aflat lucruri interesante despre alte culturi, religii, tradiții și am vizitat atât de multe locuri minunate cu istorie încât m-aș întoarce cu drag oricând.

Recomand tuturor această experiență, este păcat să nu profiți de o asemenea oportunitate. Am învățat lucruri care mă vor ajuta pe mai departe și am înțeles că nu este nimic de pierdut, doar de câștigat. Pentru mine a fost o perioada inedita. Am venit acasă „bogata” de cunoștințe și amintiri.


Adrian-Mihai Gîțu
Anul academic: 2018 – 2019
Facultatea: Electromecanică Navală
Instituția gazdă: Academia Navală din Lituania (Lithuanian Maritime Academy – Klaipėda Lithuania

Salut, numele meu este Adrian-Mihai Gîțu și am participat la programul de mobilitate Erasmus+  în Lituania. Această experiență a început cu multe emoții pentru mine, fiind prima călătorie atât de departe de casă. Am avut ocazia să întâlnesc oameni noi, să învăț despre cultura lor, să îmi fac prieteni noi și să descopăr că deși venim din parți diferite ale lumii nu suntem atât de diferiți.

Am avut ocazia să experimentez și un stil de predare diferit din partea profesorilor, unul bazat pe  practică și mai puțin pe teorie. Această experiență m-a ajutat să îmi îmbunătățesc și abilitățile de comunicare în limba engleză, lucru esențial pentru viitorul loc de muncă.

Cu ajutorul unui profesor de la Academia Navală din Lituania (Lithuanian Maritime Academy) am avut ocazia să ajung pentru prima dată pe o navă unde am învățat ce rol are fiecare funcție la bordul navei și am văzut cum funcționează echipamentele. În timpul liber am avut șansa să vizitez Lituania, să învăț despre cultura lor și să observ arhitectura clădirilor din acea zonă a Europei.

Pot spune că participarea la acest proiect mi-a schimbat viața, m-a ajutat să cresc și mi-a deschis ochii către noi oportunități. După această experiență am rămas cu prieteni buni, cunoștințe căpătate, lecții de viată învățate și foarte multe amintiri frumoase.


Alexandru Răzvan Cărare
Anul academic: 2018 – 2019
Facultatea: Navigație și Transport Naval
Instituția gazdă: Academia Navală din Lituania (Lithuanian Maritime Academy – Klaipėda Lithuania)

Experiența din Lituania a reprezentat un moment foarte important în viața mea. Deși m-am înscris la acest proiect cu o oarecare teamă, deoarece trebuia să-mi schimb rutina, schimbam orașul, prietenii, și mai ales aveam acea frică de a fi nevoit să socializez într-o alta limbă, la sfârșitul programului am simțit o părere de rău că totul se terminase atât de repede.

Din punctul meu de vedere, activitatea universitară a fost perfect structurată în așa fel încât să avem timp de învățat dar și timp pentru relaxare. Cursurile au fost potrivite, chiar am avut de învățat lucruri noi. Profesorii au știut cum sa lege orele de teorie cu cele practice. Pe lângă Romania făceau parte din acest program și Turcia, Muntenegru și Letonia. Deci, aveam colegi cu diferite tradiții si obiceiuri.

Dimineața după ce luam micul dejun colegii turci pregăteau ceaiul și ne strângeam să discutăm diferite lucruri. A fost foarte interesant când am organizat o masă festivă de sărbătorile pascale iar turcii erau uimiți de tradiția noastră de a ciocni ouăle. În această perioada am reușit să vizitam și alte 4 țări: Polonia, Germania, Olanda, Belgia.

Cred că această experiență va fi un plus în cariera pentru mine, iar dacă nu va fi așa atunci pot să mă mulțumesc cu niște amintiri superbe și noi prieteni. Recomand oricărui student să încerce această experiență și să îndrăznească să-și schimbe rutina.

Acest proiect iți va aduce unele dintre cele mai frumoase momente din viață.

Anastasia Cotov
Anul academic: 2018 – 2019
Facultatea: Electromecanică Navală
Instituția gazdă: Universitatea Maritima din Gdynia, Polonia (Gdynia Maritime University)

Timpul petrecut în perioada mobilității a fost fantastic! M-a ajutat să realizez că dacă ești dispus să înveți lucruri noi și nu îți este teamă de schimbări, te dezvolți mult personal și poți să te descurci oriunde și în orice situație.

Fiind studentă la o facultate de inginerie, visul meu a fost să aflu cum sunt educați viitorii profesioniști și în alte țări. Programul Erasmus+ este o experiență unică, care oferă șansa de a cunoaște profesori și metode de predare diferite, cât și de a stabili noi relații de prietenie cu numeroși studenți internaționali.

Experiența pe care am trăit-o un semestru în Polonia, la facultatea de Inginerie Electrică de la Universitatea Maritimă din Gdynia, și-a lăsat profund amprenta în viața mea și m-a schimbat într-un mod pozitiv.

Am avut șansa de a cunoaște profesori foarte buni, mereu entuziasmați și dispuși să pună la dispoziția studenților cele mai bune materiale de care dispuneau. Profesorii erau mereu atenți să înțelegem fiecare detaliu din cursurile lor, iar în cazul în care erau abordate subiecte nemaiîntâlnite de noi, ne ofereau materiale adiționale și ne explicau totul cu grijă.  Profesorul coordonator ne-a ajutat foarte mult cu orice dificultate, iar spre final ne-a organizat o excursie la bordul Navei  Horyzont II care aparține universității și unde studenții își desfășoară practica.

Polonia are o cultură bogată, iar ca să o descoperim mai bine ne-a ajutat asociația de studenți din Universitate, organizând o varietate deosebită de activități. Am participat la o activitate chiar în primele zile când am ajuns în Gdynia, unde am cunoscut deliciile bucătăriei tradiționale, preparând împreună cu alți studenți Erasmus pierogi (colțunași polonezi).

Am avut ocazia atât să cunoaștem cultura poloneză cât și să vorbim studenților și profesorilor despre România, participând la o conferință în Universitatea din Gdynia. Pe lângă activitățile organizate de asociația studenților am organizat foarte multe activități independente de facultate, precum vizite în orașele din Polonia: Gdansk, Malbork, Szcecin, Warșovia, etc. Am admirat cu toții frumusețea acestei minunate țări și am devenit foarte buni prieteni.

Consider că a fi student Erasmus+ este una dintre cele mai frumoase experiențe cu care se poate întâlni un student și recomand tuturor să facă acest lucru.

 

 

Top