Acasa / MENTOR – Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea

MENTOR – Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea

Universitatea Maritimă din Constanța a demarat proiectul MENTOR – Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea, contract nr. EASME/EMFF/2016/1.2.1.2/06/S12.749365-MENTOR. Coordonatorul proiectului este domnul Decan, Conf. univ. dr. ing. Costel Stanca.

Proiectul este cofinanțat de Agenția Executivă pentru IMM-uri de la Bruxelles (EASME) și este implementat de 7 parteneri din 4 țari: Universitatea din Cipru, Institutul Maritim al Mediteranei de Est (Cipru), Camera de Comerț și Industrie din Cipru, Universitatea Tehnică Națională din Atena (Grecia), Clusterul Maritim (Bulgaria) și Universitatea Maritimă din Constanța (România).

Obiectivele generale și specifice, precum și activitățile prevăzute în cadrul proiectului MENTOR au fost concepute ținând cont de contextul actual al lipsei de informare legate de oportunitățile de carieră oferite de domeniul maritim și al deficitului de personal calificat cu care se confruntă angajatorii din sectorul economiei albastre în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre.

Prin urmare, proiectul își propune următoarele trei obiective principale:

Crearea unei platforme regionale – Centrul pentru Dezvoltarea Carierelor Albastre –

care să devină un instrument eficient de dialog între agenții economici, instituțiile de învățământ și formare profesională, organizațiile de cercetare, instituțiile de reglementare și reprezentanții societății civile din zona de interes.

Cooperarea activă în vederea extinderii competențelor necesare activării în domeniul

maritim, atragerii absolvenților către cariere din sectorul economiei albastre și identificarea mijloacelor de reducere a șomajului.

Sprijinirea celor patru sectoare de activitate considerate a avea o importanța strategică

în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze.

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni.

Top