Acasa / Anunturi / ANUNȚ DE RECRUTARE MANAGER PROIECT ”Un viitor mai sigur pentru studenți”

ANUNȚ DE RECRUTARE MANAGER PROIECT ”Un viitor mai sigur pentru studenți”

Universitatea Maritimă din Constanța organizează concurs, în vederea încadrării pe perioadă determinată, în condițiile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și a Procedurii interne privind recrutarea și selecția experților din cadrul echipelor de proiect aprobată prin OMEN/Decizia nr. 299/15.12.2020, pentru ocuparea unui post vacant de natură contractuală, în afara organigramei Universității Maritime din Constanța, în cadrul proiectului, Un viitor mai sigur pentru studenți” ID 130366, astfel:

1 post:  Manager proiect în cadrul echipei de implementare a proiectului: Contractul de Finanțare nr.22828/11.11.2020- POCU/626/6/13/130366.

INFORMAȚII PROIECT:

Prezentare succintă a proiectului:

Obiectivul general: Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea utilitatii sistemului   educational universitar pentru piata muncii prin dezvoltareade sisteme de invatare bazate pe munca in vederea cresterii numarului de absolventi care isi gasesc un loc de munca la absolvirea studiilor universitare asigurand un proces integrat, complet si eficient de tranzitie de la scoala la viata activa.

Obiective specifice:

  • Optimizarea ofertei educationale in vederea formarii si dezvoltarii de competente profesionale cerute pe piatamuncii prin realizarea unui sistem functional de stagii de practica si de tranzitie de la scoala la viata activa si a unui program de informare coordonata a angajatorilor pentru a asigura o sinergie eficienta intre cererea si oferta de competente pe piata fortei de munca din judetul Constanta, respectiv regiunea Sud Est.
  • Facilitarea procesului tranzitiei de la scoala la viata activa si cresterea relevantei procesului educational prin furnizarea de stagii de practica pentru 325 de studenti din cadrul Universitatii Maritime din Constanta in vederea asimilarii de catre acestia de competente practice relevante pentru piata muncii si nevoile angajatorilor.

 

Beneficiar: Universitatea Maritimă din Constanța

Partener/ parteneri: nu este cazul

Durata proiectului: 24 luni

 

  1. CONDIȚII GENERALE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCĂ CANDIDAŢII:
  2. a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
  3. b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
  4. c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
  5. d) are capacitate deplină de exercițiu;
  6. e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
  7. f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
  8. g) nu a fost condamnat/ă definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

 

  1. CONDIȚII SPECIFICE
  • Manager proiect
  1. Nivelul studiilor: Studii superioare de lunga durata economice, tehnice, psihologice, sociologice pedagogice sau juridice – 3 ani
  2. Vechimea în specialitate necesară: Experienta in coordonarea de procese, in domeniul proceselor de formare si educationale, in coordonarea de echipa de resurse umane, in implementarea proiectelor – 10 ani
  3. Perfecționări (specializări): în domeniu
  4. Cunoștințe de operare/programare pe calculator: operare PC: tehnoredactare, Excel, Word, baze de date, Internet Explorer
  5. Limbi străine: nu este cazul
  6. Abilități, calități și aptitudini necesare: cunoașterea sistemului de învățământ superior și a legislației aferente; cunoașterea documentelor obligatorii specifice funcționării activității specifice proiectului; rapiditate și eficiență în executarea sarcinilor; capacitate de organizare și decizie. Bun comunicator, bun organizator, abilitate de a lucra in echipa, capacitatea de a redacta

documente, viziune de ansamblu asupra afacerii, capacitate de verificare si monitorizare procedurala

  1. Cerințe specifice: experiență în implementarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursate.
  2. Competența managerială (cunoștințe de management, calități și aptitudini manageriale): experiență în managementul financiar și în managementul implementării proiectelor.

Atribuțiile postului:

  • Planificarea activitatilor si actiunilor din perioada de implementare a proiectului.
  • Organizarea activitatilor si actiunilor din perioada de implementare a proiectului, inclusiv prin gestionarea resurselor umane, materiale, financiare si informaionale.
  • Coordonarea activitatii echipei de proiect în perioada de implementare a proiectului.
  • Motivarea echipei de proiect în vederea implementarii cu succes a activitatilor proiectului si a atingerii obiectivelor vizate.
  • Derularea actiunilor de control si de evaluare a situatiei de implementare a proiectului

Pentru participarea la concurs candidații vor depune un dosar de  înscriere la concurs care va conține următoarele documente:

  1. a) cerere/ formular de înscriere;
  2. b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz, însoțită de documentul în original, pentru certificare;
  3. c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului, însoțite de documente în original, pentru certificare, sau copia legalizată a acestora;
  4. d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea în muncă, în meserie și/sau în specialitatea studiilor, în copie, însoțite de documente în original, pentru certificare;
  5. e) cazierul judiciar în original, aflat în termen de valabilitate, care să ateste nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează;
  6. f) adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate (adeverința va conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății);
  7. g) curriculum vitae în format Europass datat și semnat pe fiecare pagina. CV-ul trebuie să conțină obligatoriu date de contact valide – adresa de e-mail și număr de telefon. În cadrul CV-ului la ”Locul de muncă vizat” candidatul va completa denumirea poziției pentru care aplică;
  8. h) alte documente relevante/acte doveditoare privind experiența/ expertiza prezentată în CV și care răspund cerințelor specifice aferente poziției (în copie conform cu originalul).

Concursul se va desfășura la sediul Universității Maritime din Constanța;

Dosarele de înscriere la concurs se vor depun în perioada 16.11-24.11.2020, orele 14:00, la sediul Universității Maritime din Constanța, sau la adresa de e-mail info@cmu-edu.eu; https://cmu-edu.eu

Concursul se va desfășura în două etape succesive, după cum urmează:

  1. a) Selecția dosarelor de înscriere, pe baza îndeplinirii condițiilor generale și specifice, se va realiza în data de 11.2020.

La data de 26.11.2020 se va afișa rezultatul selecției dosarelor de înscriere la sediul precum şi pe pagina de internet www.cmu-edu.eu, cu mențiunea “admis” sau “respins”, însoțită, după caz, de motivul respingerii.

Contestațiile cu privire la rezultatul selecției dosarelor de înscriere se depun în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afișării rezultatului selecției dosarelor de înscriere, sub sancțiunea decăderii din acest drept.

Comisia de soluționare a contestațiilor va afișa rezultatul în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

  1. b) Interviul va avea loc în data de 03.12.2020, începând cu ora 10:00.

La această probă vor participa doar candidații care au fost declarați “admis” la etapa de selecție a dosarelor de înscriere.

În cadrul interviului se testează cunoștințele teoretice pe baza bibliografiei şi/sau tematicii, după caz, abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților. Interviul se realizează conform unui plan de interviu întocmit de Comisia de Recrutare și Selecție care face evaluarea și notarea candidaților pe baza următoarelor criterii de evaluare:

– abilități și cunoștințe impuse de post;

– capacitatea de analiză și sinteză;

– motivația candidatului;

– comportamentul în situațiile de criză;

– inițiativă și creativitate.

Pentru interviu punctajul este de maximum 100 de puncte.

Sunt declarați “admis” la interviu candidații care au obținut minimum 50 de puncte.

La data de 04.12.2020 se va afișa rezultatul interviului la sediul Universității Maritime din Constanța, precum și pe pagina de internet www.cmu-edu.eu cu precizarea punctajului obținut și cu mențiunea “admis” sau “respins”.

Contestațiile cu privire la rezultatul interviului se depun în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatului interviului, sub sancțiunea decăderii din acest drept.

Comisia de soluționare a contestațiilor va afișa rezultatul în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

Se consideră admis la concursul pentru ocuparea postului vacant candidatul care a obținut cel mai mare punctaj dintre candidații care au concurat pentru același post, cu condiția ca aceștia să fi obținut punctajul minim necesar.

Rezultatele finale ale procesului de recrutare și selecție se afișează la sediul Universității Maritime din Constanța precum și pe site-ul Universității Maritime din Constanța în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de soluționare a contestațiilor pentru ultima probă, prin specificarea punctajului final al fiecărui candidat și a mențiunii “admis” sau “respins”.

Alte mențiuni referitoare la organizarea concursului:

Informații suplimentare se pot obține la sediul Universității Maritime din Constanța, telefon: 0241/ 66.47.40, în zilele lucrătoare, astfel: luni-vineri: 08:00 – 16:00, persoană de contact: Clapone Cristina.

Top