Acasa / Anunturi / Maritime Summer University

Maritime Summer University

Maritime Summer University


Maritime Summer University este o universitate de vară pentru elevi care oferă participanţilor o experienţă universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic. Proiectul aflat la a VI-a sa ediţie își propune ca pentru 10 zile, să le arate eleviilor ce înseamnă viaţa de student în Universitatea Maritimă din Constanța, cu toate bucuriile şi provocările ei. Orele de curs cu specific marinăresc, plaja şi plimbările cu velierul sau canoea sunt doar câteva din activităţile care îi așteaptă pe viitorii participanți.

Elevii vor urma un program de cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anii I, II şi III de studiu, susţinute de către profesorii noştri universitari, iar cursurile vor fi predate în cadrul facultăţii.

Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul nostru urmăreşte crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie non-formală prin intermediul activităţilor propuse: sesiuni de informare, workshop-uri, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale.

Proiectul vine în ajutorul elevilor indecişi cu privire la facultăţile între care au de ales pentru a-şi continua studiile la nivel universitar.

Prin acest proiect elevii din clasele a X-a şi a XI-a pot să experimenteze viaţa de student în facultatea pe care doresc să o urmeze, având oportunitatea să testeze cursurile mai multor facultăţi din universitate, pentru ca în final să facă o alegere conştientă şi sigură.

 

Top