Acasa / Anunturi / ERASMUS+ and GEOCLIC la UMC

ERASMUS+ and GEOCLIC la UMC

Universitatea Maritima din Constanta, in colaborare cu Al-Farabi Kazakh National University, organizeaza in perioada 4-11 septembrie, la sediul central din strada Mircea cel Batran, Nr. 104, evenimentul “Retraining program for academic teachers”, in cadrul Proiectului ERASMUS+ “New Courses in Geospatial Engineering for Climate Change Adaption of Coastal Ecosystem/GEOCLIC.

“Lipsa de specialisti capabili sa inteleaga, sa transfome si sa interpreteze datele receptionate prin satelit si de la sol astfel incat cele mai bune decizii in directia protejarii mediului inconjurator sa fie luate, precum si lipsa de specialisti in domeniul ecologic, al managementului si ingineriei in zona costiera afecteaza dezvoltarea economica in regiunea Marii Caspice. Mai mult decat atat, lipsa programelor si echipamentelor de analiza a dinamicii costiere afecteaza competentele si abilitatile absolventilor si specialistilor din ingineria geospatiala”, a declarat managerul de proiect, Panaitescu Mariana, prof. dr. ing. UMC.

Programul de retraining se adreseaza cadrelor didactice universitare si urmareste adoptarea si acreditarea de noi programe si module de licenta, master si doctorat, intr-un mediu de invatare care sa tina cont de tehnologiile geospatiale, teledetectia si procesarea de date aplicate in domeniul sigurantei mediului, in ecosistemele costiere si in laboratoarele noi de profil din cadrul universitatilor partenere (GEOLAB si CVE),

Proiectul ERASMUS+ “New Courses in Geospatial Engineering for Climate Change Adaption of Coastal Ecosystem/GEOCLIC reuneste 17 universitati de prestigiu din tari precum Olanda, Germania, Romania, Letonia, Kazakhstan, Azerbaijan si Turkmenistan si se deruleaza in perioada 15.01.2021 – 14.01.2024, avand un buget total de 998 000 euro, din care 45 000 euro pentru UMC.

Top