Acasa / Anunturi / Participarea colectivului de cercetare al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii de la UMC la Conferința International Workshop on Antenna Technology (iWAT)

Participarea colectivului de cercetare al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii de la UMC la Conferința International Workshop on Antenna Technology (iWAT)


International Workshop on Antenna Technology (iWAT) este una dintre cele mai importante conferinţe internaţionale în domeniul antene şi propagare, care se desfăşoară anual, sub egida celei mai prestigioase organizaţii profesionale din lume în domeniul ingineriei electrice şi electronice, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Acest eveniment ştiinţific este unul itinerant, fiind organizat în fiecare an pe alt continent, printre ţările gazdă numărându-se Singapore, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Portugalia, China, Germania, Australia, Coreea de Sud şi Grecia.

În perioada 3-6 martie 2019, conferinţa a fost organizată de către Florida International University la Miami, în Statele Unite.

Încă din anul 2007, domnul prof. dr. ing. Răzvan TAMAȘ a participat la toate conferințele iWAT. Anul acesta colectivul de cercetare al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii de la Universitatea Maritimă din Constanţa, coordonat de domnul profesor, a participat cu două lucrări ştiinţifice, elaborate în cadrul proiectului HORESEC, coordonat de către rectorul universității, domnul prof. univ. dr. ing. Cornel PANAIT.

Una dintre aceste lucrări a primit premiul Best Student Paper Award , pentru cea mai bună lucrare elaborată de un student-doctorand,.

Lucrarea premiată a fost elaborată în calitate de prim autor de către Valentin MIHAI, care îşi desfăşoară activitatea ştiinţifică de doctorat sub conducerea profesorului Răzvan TAMAŞ, în cadrul colectivului de cercetare al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii de la Universitatea Maritimă din Constanţa.

Urmare a aprobării de către Comitetul Internaţional de Coordonare (International Steering Committee), ediţia din anul 2020 a conferinţei IEEE iWAT se va desfăşura în România, la Bucureşti. Evenimentul va fi organizat de un consorţiu alcătuit din Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”.

La dineul de gală de la Miami, profesorul Răzvan TAMAŞ a preluat oficial ștafeta evenimentului de la profesorul John L. Volakis, decanul Colegiului de Inginerie şi Calculatoare de la Florida International University şi coordonatorul ediției din 2019.

Top