Acasa / Anunturi / UMC pășește într-o noua era tehnologică

UMC pășește într-o noua era tehnologică

UNIVERSITATEA MARITIMĂ DIN CONSTANȚA PĂȘEȘTE  ÎNTR-O NOUĂ ERĂ TEHNOLOGICĂ

Universitatea Maritimă din Constanța va asigura de acum accesul online al studenților la simulatoarele de navigație și compartiment mașină, prin intermediul unor licențe de utilizare a platformelor de tip virtual cloud dezvoltate de producători (Wartsila, respectiv Kongsberg Norvegia). În acest mod vor fi satisfăcute exigențele de formare, prezente și viitoare, în industria maritimă, chiar și în contextul unor măsuri restrictive precum cele dispuse după declararea pandemiei de COVID-19.

Studenții universității vor putea accesa de oriunde modulele de învățare electronică ale celor două simulatoare pentru a-și exersa competențele specifice sau de management al echipei de cart. Simulatoarele dispun de funcții dedicate pentru crearea unor exerciții cu dificultate progresivă și cu un grad de realism ridicat, care îi vor familiariza pe studenți cu sarcinile de pe puntea de comandă și din compartimentul mașină. Modulele de învățare online permit, de asemenea, testarea și evaluarea utilizatorilor.

Prin achiziționarea licențelor de acces la platformele online aferente celor două simulatoare, UMC îi sprijină pe viitorii absolvenți să-și consolideze abilitățile practice necesare astfel încât să rămână competitivi pe piața internațională a muncii.

Capacitatea tehnologică dobândită va permite universității să ofere instruire online și pentru absolvenții și ofițerii care doresc să urmeze cele două cursuri de perfecționare acreditate – Bridge Team Management și Engine Team Management.

 

RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Violeta-Vali CIUCUR

Top