Acasa / Anunturi / Comunicat de presa Mobilitati Erasmus

Comunicat de presa Mobilitati Erasmus

Mobilități Erasmus în trend ascendent la Universitatea Maritimă din Constanța


În perioada 15-17 noiembrie 2021, profesorul Özkan UĞURLU de la Facultatea de Științe maritime din carul Universității Ordu din Turcia a susținut la Universitatea Maritimă din Constanța prelegeri pe tematica  securității maritime. Acțiunea s-a desfășurat  în cadrul programului Erasmus + de mobilități de predare a personalului academic. ”A fost o activitate productivă pentru mine, departamentul, facultatea și Universitatea Ordu. În primul rând, aș dori să mă exprim recunoștința mea către rectorul Universității Maritime Constanța, Prof. Univ. Dr. Violeta Vali Ciucur, Prorector Conf. Univ. Dr. Radu Hanzu, Coord. Insituțional Erasmus Vasilica Onofrei și draga mea colegă Conf. Univ. Dr. Cristina Dragomir pentru ospitalitate. În cadrul programului de mobilitate didactică Erasmus + , am avut ocazia să întâlnesc mulți colegi valoroși. Am făcut prezentări despre munca mea, Universitatea Ordu și siguranța maritimă atât față în față cât și online. M-am bucurat foarte mult că prezentările mele au fost ascultate de un public numeros(…) Sunt de părere că această mobilitate didactică Erasmus+ va sta la baza unor solide colaborări academice între Universitatea Ordu și Universitatea Maritimă Constanța. În acest sens, îmi exprim întreaga recunoștință Universității Maritime Constanța”, a subliniat Prof. Özkan UĞURLU.

De asemenea, în perioada 16-17 noiembrie 2021, s-a desfășurat vizita unui grup de tineri de la specializarea Management și economie în sectorul maritim, din cadrul  Institutului de Formare Profesională din Piraeus (IEK Piraeus), din Grecia, însoțiți de directorul școlii, Prof. Georgios Diamantopoulos și coordonatorul instituțional Erasmus, Prof. Ioannis Papaioannou.

Pe parcursul celor două zile, tinerii au participat la mai multe activități, dintre care amintim: cursuri specifice susținute de Conf. Univ. Dr. Gelu Bătrânca și Conf. Univ. dr. Cristina Dragomir, vizită în Portul Maritim Constanța și Muzeul Portului Constanța – Cuibul Reginei, o seară culturală românească organizată în colaborare cu Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța.

Astfel, tinerii au putut învăța și despre Tehnologiile Transporturilor și Planificarea Transportului. În cursul susținut de Conf. Univ. Dr. Cristina Dragomir, invitat  special a fost doamna Renee Schulz, de la Universitatea din Osaka (Japonia) și Digital Innovation Lab JRCS Japonia. După susținerea conferinței, doamna Renne a dorit să intre în discuție interactivă cu studenții greci și români despre așteptările lor pentru viitoarele sisteme de transport. Având în vedere contribuția doamnei Renee în calitate de cercetător într-o companie japoneză foarte mare de transport maritim inteligent, este foarte probabil ca acest schimb de idei să se poată constitui  într-o bună sursă de inspirație pentru inovațiile viitoare.

”Am venit în Constanța în cadrul unei mobilități Erasmus +, având ca principal scop cunoașterea de noi metode de învățare despre transporturile maritime, logistica în sectorul maritim etc. Totul a fost perfect la Universitatea Maritimă din Constanța, atât la seminarul susținut de Prof. Gelu Bătrânca, cât și la cel susținut de Conf. Cristina Dragomir. Am descoperit aici efectuarea de studii de înaltă calitate, precum și un management eficient”, a declarat coordonatorul instituțional Erasmus, Prof. Ioannis Papaioannou.

Numărul de acorduri bilaterale, atât acorduri Erasmus+ pentru mobilități, cât şi alte tipuri de acorduri internaționale, din cadrul Universității Maritime din Constanța se situează pe un trend ascendent evident de la un an la altul.

Top