Acasa / Anunturi / Anunț demarare proiect – “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Anunț demarare proiect – “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

  • Titlul proiectului: Digitalizarea UMC
  • Beneficiar: Universitatea Maritimă din Constanța
  • Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea: 15.468.243,26 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este de 12.998.523,75 lei, valoarea TVA aferentă valorii eligibile este de 2.469.719,51 lei.
  • Data începerii și finalizării proiectului: 16.09.2022 2022 – 31.12.2025.
  • Codul proiectului: 828727297

 

Universitatea Maritimă din Constanța, în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului „Digitalizarea UMC” – Cod 828727297.

Proiectul este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă  (PNRR), în cadrul apelului Granturi pentru digitalizarea universităților din Componenta 15 – Educație, a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

 

Obiectivul general:

Proiectul are ca obiectiv consolidarea transformării digitale a Universităţii Maritime Constanţa, prin investiții în infrastructura de educație și cercetare, dezvoltarea competențelor digitale și îmbunătățirea serviciilor informatice dedicate studenților. Vor fi achiziționate sisteme și echipamente digitale care vor stimula aplicarea metodelor inovative de predare-învățare și vor contribui la dezvoltarea competitivității în activitatea de cercetare.

Proiectul va cuprinde modernizarea a 6 laboratoare şi dezvoltarea a altor 6 noi laboratoare dedicate modernizării/digitalizării unor programe educaţionale.

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: un simulator nou pentru compartiment maşină, respective pentru punte, sisteme de realitate virtuală, scannere și imprimante 3D, sisteme integrate de măsurători, caracterizare și prelucrare a datelor, noi echipamente de laborator pentru diferite laboratoare ale universităţii, precum și pachete de software.

Vor fi organiza stagii de formare pentru utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale și implementarea principiilor educației digitale. Activitățile proiectului vor contribui la implementarea Strategiei de transformare digitală a Universității.

Toți studenții de la ciclurile licență, masterat, doctorat, precum și cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar al universității vor avea acces la infrastructura digitală dezvoltată prin proiect.

 

  • Date de contact:
  • Str. Mircea cel Bătrîn nr. 104, România
  • Telefon/fax 0241664740 / 0241617260
  • E-mail: info@cmu-edu.eu
  • Persoana de contact: Gabriel RAICU.

 

 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Top