Acasa / SAS-UMC / A șasea ediție a Zilei carierei albastre, 24 noiembrie 2023

A șasea ediție a Zilei carierei albastre, 24 noiembrie 2023

Pe 24 noiembrie 2023 Universitatea Maritimă din Constanța a organizat cea de-a șasea ediţie a „Blue Career Day – Ziua Carierei Albastre” dedicată studenților și elevilor constănțeni. Evenimentul este o dezbatere anuală ce își propune să crească gradul de cunoaștere asupra posibilităților de angajare în domeniul economiei albastre și în sectoarele conexe: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze.

Reprezentanții SAS-UMC s-au implicat în activitatea de pregătire și promovare a evenimentului, iar partenerii UMC au răspuns și de această dată invitației de a ni se alătura în acest demers de promovare a carierelor albastre.  Astfel, reprezentanții companiilor de crewing, operatorilor portuari, autorităților din domeniu, asociațiilor profesionale, dar și studenți și absolvenți au făcut posibilă interacțiunea concretă între potențialii angajatori și viitorii angajați.

Parteneri: AB Crewing, Navlomar, Barklav Consatanța, Asociația Comandanților de Navă, WISTA Asociația femeilor ce activează în domeniul navigației și transporturilor, Asociația TEAM 4 Excellence, Centrul de promovare a Carierelor Albastre, Societatea Antreprenorială Studențească și Centrul Național de Promovare a Transportului Intermodal.

Elevii și studenții au avut posibilitatea de a discuta cu invitații care au făcut recomandări cu privire la alegerea profesiei și abordarea dialogului cu angajatorii. Răspunsurile invitaților au fost apreciate de către participanții nerăbdători să înceapă o carieră albastră.

Top