Acasa / Event / Conferința și Școala de vară Cyber ETEE la UMC

Conferința și Școala de vară Cyber ETEE la UMC

Jul
12

Universitatea Maritimă din Constanța, în parteneriat cu European Security Defence College (ESDC), organizează săptămâna aceasta, două evenimente internaționale de prestigiu: cea de-a şasea ediţie a Conferinței Internaționale Black Sea Maritime Cyber Security, care va avea loc la sediul central al UMC, în perioada 12-14 iulie 2022 și Școala de Vară Cyber ETEE, ce se va desfășura în aceeași locație, în perioada 12-15 iulie 2022.

Efectele resimțite de pandemie și, mai nou, de războiul din Ucraina și-au pus amprenta pe acest sector, securitatea cibernetică devenind un factor primordial în stabilitatea socială și economică globală.

„Universitatea Maritimă din Constanța are vocația de a reuni expertize majore în domeniul securității cibernetice, vocație care se dorește a se materializa prin crearea unor alianțe și relații de durată cu principalii actori internaționali în domeniul securității cibernetice”, a declarat cu prilejul deschiderii evenimentelor, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, președintele senatului UMC.

Ediția din acest an a Conferinței Internaționale de Securitate Cibernetică, ce se va desfășura în format hibrid, va încorpora 8 secțiuni distincte: Cyber Power Geopolitics, Cyber Diplomacy and Deterrence, Cyber Insurance and Supply Chain, Cyber Society Resilience, Mutually Assured Cybersecurity, Ransomware Global Terrorism, Cyber Intelligence și Surveillance and Privacy.

În cadrul școlii de vară se va sublinia caracterul multidimensional al securității cibernetice, cu accent pe industria maritimă ca bastion de securitate. Lectorii vor prezenta puncte de vedere din sectoarele tehnic, politic, militar, academic și privat, cu o abordare cuprinzătoare și abordări de cooperare intersectorială pentru consolidarea expertizei în domeniul securității cibernetice, la nivel național și internațional.

Prin organizarea celor două evenimente, Universitatea Maritimă din Constanța își propune să ridice nivelul de conștientizare asupra riscurilor unor atacuri de tip cyber și să stabilească noi modalități de cooperare într-un cadru de lucru regional, conectat la matricea europeană și internațională de prevenire a evenimentelor de securitate cibernetică în domeniul maritim.

Top