Acasa / Event / Metode de învățare prin joc, în cadrul unui nou proiect Erasmus la UMC

Metode de învățare prin joc, în cadrul unui nou proiect Erasmus la UMC

May
28

Universitatea Maritimă din Constanța a organizat săptămâna aceasta, Workshop-ul – Educație cu Elemente de Joc, manifestare la care au participat reprezentanți ai școlilor VET, universități, asociații profesionale și angajatori.

În deschiderea evenimentului, decanul Facultății de Navigație al UMC, Prof. univ. dr. Costel Stanca a ținut un discurs despre importanța noilor metode de învățare prin joc și despre deschiderea pe care cadrele didactice ale universității o au în această direcție.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea prodecanului Facultății de Navigație al UMC, Conf. univ. dr. ing. Nicoleta Acomi, a manualelor digitale special create pentru cadrele didactice, editate în 4 limbi, ce acoperă 10 domenii de interes.

A urmat apoi discursul voluntarilor internaționali din cadrul acestui program, care au desfășurat 10 workshop-uri față în față la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța, acțiune ce s-a bucurat de un feed-back pozitiv.

Invitații au participat în încheiere la un gaming online, de simulare a unui astfel de procedeu de învățare prin joc.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes, participanții arătându-și interesul față de noi proiecte în această direcție.
Evenimentul ” Workshop-ul Educație cu Elemente de Joc” face parte din cadrul proiectului Erasmus+ Strategic partnership to develop open educational resources for teaching digital citizenship.

Top