Acasa / Event / TINERII ŞI ENERGIA VERDE 24-25 NOIEMBRIE 2021

TINERII ŞI ENERGIA VERDE 24-25 NOIEMBRIE 2021

Nov
24

Universitatea Maritimă din Constanța organizează în perioada 24 – 25 noiembrie 2021 cea de a patra ediţie a activităţii „Tinerii şi energia verde”, dedicată studenţilor şi elevilor constănțeni

Activitatea are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea unui mediu curat, precum şi încurajarea tinerilor în utilizarea surselor de energie regenerabilă. Evenimentul va avea loc cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa, alături de studenţii programului de studii „Ingineria şi protecţia mediului în industrie”, elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanţa, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanţa, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanţa şi Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.

În cadrul activităţii participanţii vor fi instruiţi, prin intermediul programelor de simulare, cu privire la identificarea amprentei de CO2 pentru diferite aplicaţii casnice şi industriale. De asemenea, în activităţile din laboratoare, vor cunoaşte şi vor analiza potenţialul energetic din surse regenerabile în zona Constanţa: marin, solar, eolian.

Activitatea se va finaliza cu un concurs în care participanţii vor avea ocazia să aplice noile cunoştinţe acumulate.

Top