Acasa / Event / Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondiala a Mediului

Jun
5

Ziua Mondiala a Mediului

UNIVERSITATEA MARITIMĂ din CONSTANTA sărbătoreste in fiecare an Ziua Mondiala a mediului in data de 5 iunie, alături de toti oamenii de pe Pămant . Scopul este acela de a face un apel de conștientizare a importantei respectării mediului înconjurător, dar și de a lua măsurile necesare pentru a-l proteja.

Tema anului 2024, propusă de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este: #GeneratiaRestaurării” (#GenerationRestauration”), cu sloganul “Pământul nostru”.

In acest context, studentii de la specializarea Ingineria si Protectia Mediului în Industrie organizează in fiercare an cu elevii de la “Liceul International de Informatică” si Liceul “Dimitrie Leonida” activitătile extracuriculare “Clubul celor 3 R- Reduce, Refolosește, Reciclează” si “GREEN LIVE- Exemple de viată utilizând energia verde”.

Totodata, UNIVERSITATEA MARITIMĂ din CONSTANTA, prin Facultatea de Ingineria si Protectia Mediului în Industrie, deruleaza 2 proiecte importante, BLOW-Black Sea floating Offshore Wind (HORIZON 2000) si MAREHC- Maximizing the renewable energy hosting capacity of distribution networks (PNRR).

Top