Evaluarea calitatii apelor naturale de suprafata din arealul FLAG Dobrogea Nord in vederea sustenabilitatii activitatilor de pescuit
COMUNICAT
Universitatea Maritimă din Constanța, în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului „Evaluarea calitatii apelor naturale de suprafata din arealul FLAG Dobrogea Nord in vederea sustenabilitatii activitatilor de pescuit” – Cod 156746.
- Titlul proiectului: Evaluarea calitatii apelor naturale de suprafata din arealul FLAG Dobrogea Nord in vederea sustenabilitatii activitatilor de pescuit
- Beneficiar: Universitatea Maritimă din Constanța
- Valoarea proiectului: 459,424.45 lei
- Codul proiectului: 156746
Proiectul a fost selectat la finanțare de către ASOCIAŢIA GRUP LOCAL DOBROGEA NORD în cadrul implementării strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Măsura III.3 – Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, și este finanțat prin Programul Operațional Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM 2014-2020), MASURA 2.2 – „Conservarea valorilor naturale si conștientizarea riscurilor generate de schimbările climatice”.
Obiectivul general al proiectului:
Dezvoltarea unui sistem de evaluare a calitatii mediului acvatic in zonele limitro-fe desfasurarii de activitati de pescuit pentru promovarea utilizarii durabile a resurselor naturale, avand ca rezultat elaborarea unui studiu de analiza a para-metrilor fizico-chimici si biologici in vederea identificarii agentilor poluanti care pot afecta dezvoltarea resurselor piscicole.
Scopul proiectului
Analiza conditiilor necesare desfasurarii activitatilor de pescuit In arealul eligibil FLAG Dobrogea Nord, in scopul conservarii patrimoniului natural si al cresterii atractivitatii teritoriului pentru activitati de pescuit.
Impactul asteptat
Proiectul este conform cu politicile si directivele UE, in special in ceea ce priveste necesitatea evaluarii calitatii apelor naturale de suprafata pentru a proteja activitatile de pescuit si acvacultura, prin prisma politicii comune de re-spectare a indicatorilor de eutrofizare. Prezentul proiect contribuie la realizarea Obiectivului general al strategiei FLAG Dobrogea Nord in cadrul Masurii de fi-nantare 2.2 prin incurajarea activitatilor economice din sectorul de pescuit. Cu-noasterea aspectelor de mediu ar putea sustine o astfel de activitate, cu efecte in cresterea calitatii vietii si diversificarea activitatilor economice.