Acasa / Anunturi / Comunicat de Presă UMC – Mereu Conectat la Nevoile Industriei Maritime

Comunicat de Presă UMC – Mereu Conectat la Nevoile Industriei Maritime

UMC – Mereu Conectat la Nevoile Industriei Maritime, eveniment organizat în cadrul “Săptămânii Europene VET”

Perioada 5-9 Decembrie 2016 este dedicată organizării de către Comisia Europeană a primului eveniment “European Vocational Skills Week“, sub motto “Descoperă-ti talentul!”. Pentru a marca acest început, peste 900 instituţii Europene implicate direct sau conexe educaţiei vocaţionale organizează activităţi de promovare a abilităţilor şi competenţelor profesionale.

Universitatea Maritimă din Constanța în calitate de furnizor de educație și formare profesională permanent conectată la nevoile industriei maritime, susţine acest demers şi gazuieşte diferite seminarii dedicate pregătirii profesionale continue. Astfel, în timpul săptămânii dedicate învăţământului vocaţional, UMC a coordonat activități pentru creșterea capacității de angajare.

2

Departamentul de orientare în carieră în colaborare cu Liga Studenţilor din UMC au interacționat cu participanții pentru a stimula conștientizarea generală în ceea ce privește educaţia formală şi non-formală.

Centrul de instruire al UMC a organizat o sesiune dedicată evidențierii modalităților de îmbunătățire a abilităților soft și hard şi de asemenea de prezentare a acestora prin elaborarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie (foto 1).

Eforturile instituționale pentru corelarea aptitudinilor și competențelor cursanților cu așteptările pieței forței de muncă maritime au fost prezentate prin intermediul posterelor expuse în sala de recepție a UMC (foto 2).

Evenimentul a fost înregistrat pe site-ul Comisiei Europene dedicat “European Vocational Skills Week”: Website and event map

 

Pentru mai multe informaţii:

Contact: Conf Univ Dr. Nicoleta Acomi, Coordonator al Centrului de instruire al UMC

E-mail: nicoleta.acomi@cmu-edu.eu

Top