Home / Anunturi / Comunicat de Presa – Centru acreditat de testare Limba Engleza

Comunicat de Presa – Centru acreditat de testare Limba Engleza

Centru acreditat de testare Limba Engleza Maritima MARLINS

Complexitatea crescândă a industriei maritime determină o evoluție continuă a procesului de pregătire a resursei umane din shipping.

Educația, instruirea, perfecționarea și certificarea personalului navigant de la bordul navelor maritime comerciale se desfășoară în conformitate cu prevederile Convenției STCW( Standard Training, Certification and Watchkeeping), iar Amendamentele aduse la Manila se adresează zonelor critice determinate de analiza continuă a incidentelor din shipping, având în vedere că eroarea umană stă la baza a 80% din totalitatea acestora.

In aceste conditii, testul de limba engleza MARLINS a devenit parte vitala a procesului de angajare a echipajelor multinationale de la bordul navelor. De asemenea autoritatile administrative maritime sub al caror pavilion sunt inregistrate si certificate navele comerciale cer sau recunosc testul MARLINS (ISF Marlins English Language Test for Seafarers)  împreună cu documentele aferente eliberării certificatelor de pavilion pentru personal navigant.

Universitatea Maritimă din Constanța a devenit Centru de testare acreditat Marlins în România, în conformitate cu Standardele MCA ( UK Maritime and Coastguard Agency), pentru candidații interni și externi, în urma unei inspecții desfasurate de Marlins/SeaTec UK Limited. Acreditarea centrului de testare este parte importantă a credibilității eliberării unui certificat Marlins  pentru  angajatori. Testarea se desfășoară într-un mediu controlat astfel încât  rezultatele testării să reflecte cu acuratețe competențele și nivelul de cunoștințe a limbii engleze/limba engleză maritimă a  candidatului.

Universitatea Maritimă din Constanța și-a asumat responsabilitatea  înființării unui Centru acreditat de testare Marlins pentru a ajuta cadeții, personalul navigant și alte persoane care lucrează în industria maritimă să își demonstreze nivelul de înțelegere a limbii engleze/limbii engleze maritime in mediul internațional de lucru, astfel încât să asigure asistență în reducerea incidentelor și accidentelor pe mare.

Universitatea Maritimă din Constanța se alătură rețelei Centrelor acreditate de testare Marlins UK, care se extinde acum la peste 180 de Centre la nivel global, oferind navigatorilor acces la servicii acreditate de testare Marlins în peste 40 de tari.

Top