Header Image
Acasa / Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Dorim să aflăm atitudinea publicului referitoare la cercetarea științifică și te rugăm să completezi următorul chestionar.
Îți va lua doar 3 minute. Mulțumim!

NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI OPENING UP SCIENCE 24 SEPTEMBRIE 2021

Universitatea Maritimă din Constanța participă, în calitate de partener, la implementarea proiectului Opening Up Science (Horizon 2020 Research and Innovation Programme https://cordis.europa.eu/project/id/101036006 ) alături de universități reprezentative din țară (Iași, Timișoara, Sibiu și Craiova). Noaptea Cercetătorilor este un eveniment de tradiție al Comisiei Europene, iar ediția de anul acesta își propune să celebreze știința prin prisma contribuției cheie pe care a avut-o la redeschiderea lumii și întoarcerea la normalitate.

În timp ce 2020  poate fi definit folosind cuvântul “Lockdown”, sperăm să definim anul 2021 cu cuvintele „Opening Up”. Dacă lumea este pe cale să se întoarcă la normalitate, contribuția cheie la această realizare este reprezentată de cercetare.

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni din 2021 își propune să celebreze știința, ca erou ce a făcut posibilă deschiderea lumii. Ne propunem ca evenimentul să devină un exemplu de bune practici și să evidențieze importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința cu adevărat mai deschisă în societate.

Vineri, 24 septembrie, vă invităm să ne fiți alături la Noaptea Cercetătorilor Europeni, cea mai mare manifestare de știință destinată publicului larg din România. Activitățile se desfășoară la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrîn, Nr. 104) între orele 17:00 -20:00, și online pe https://noapteacercetatorilor.ro/ si https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor/

Program 24 Septembrie 2021 orele 17:00 – 20:00

Anul acesta Universitatea Maritima din Constanta (Google Maps) deschide porțile simulatoarelor specifice domeniului maritim si a pregătit mai multe ateliere de demonstrații științifice.

Simulatoarele Universității Maritime din Constanța

Ateliere demonstrații științifice

Campanie promovare
“Ziua Carierei Albastre”

O mare parte din activitățile desfășurate se vor regăsi ulterior si pe canalul YouTube Noaptea Cercetatorilor dedicat evenimentului.

Colaboratori Locali

Top