Acasa / Event / Vizita Vice Președintelui Școlii Superioare de Științe Nautice din Maputo, Mozambic

Vizita Vice Președintelui Școlii Superioare de Științe Nautice din Maputo, Mozambic

Mar
25

Vizita Vice Președintelui Școlii Superioare de Științe Nautice din Maputo, Mozambic

În perioada 25-30 martie 2019, la Universitatea Maritimă din Constanța au avut loc convorbiri și vizite exploratorii ale domnului Jose Simao, Vice-Președinte cu probleme academice la Școala Superioara de Științe Nautice din Maputo, Mozambic.

Vizita s-a circumscris inițiativelor de creare a unei platforme comune de pregătire pentru studenții participanți la un asemenea program, din toate universitățile de marină.

S-a vizitat baza materială a UMC și au fost prezentate principalele facilitati destinate atât pregătirii generale a viitorilor ofițeri de marină cât și a pregătirii specifice în domeniul offshore.

Vizita se încadrează unui program mai larg al Școlii Superioare de Științe Nautice din Maputo Mozambic, pentru alinierea la exigențele învățământului universitar de marină. Principalele direcții de dezvoltare a cooperării interacademice sunt: furnizarea de “know-how” din partea UMC pentru dezvoltarea instituțională, generarea unui proiect de “visiting” profesori la Școala Superioară de Științe Nautice din Maputo, schimburi de studenți între cele două instituții.

La discuții a participat Comandant Șerban Berescu, Ambasador IMO pentru România și Hisashi Yamamoto, consultant din partea Global On Board Training.

Top